VELG SENTER: Hamar Gjøvik
Velg hvilket senter du ønsker
å besøke for å gå videre
Ungdommen i fokus

Dagens Hjerte Nr. 3

går til Hans Martin Vilberg
Det tredje og siste Dagens Hjerte går til Hans Martin Vilberg for hans arbeid med ungdom!
 
Hans Martin er nominert, ikke bare fordi han jobber med ungdom, men fordi han har et engasjement som er godt over middels. Hans måte å snakke med ungdommen og henge sammen med dem er tillitsvekkende fordi det ligger så naturlig i hans personlighet- eller som Hans Martin selv sier: «Å jobbe med ungdom er innafor komfortsona! Å få jobbe med dette - å bety en forskjell i ungdommens hverdag - er digg!»
 
Det er gjennom sin jobb som daglig leder i KFUK-KFUM han kommer så tett på ungdommen og han kan fortelle at det i praksis fører med seg diverse undertitler som ungdomsarbeider, parkeringsvakt, miljøarbeider, frivilligkoordinator, "kor-pappa" blandet med litt økonomi og pionérarbeid.
 
Helt konkret så er han voksenleder i tensing-gruppa Praising, som feirer 50-årsjubileum til neste år! Praising er ikke bare sang, men passer også for de som liker å drive med musikk, band, teknikk, dans og drama. Det er åpent for nye grupper som film, media, sosiale medier eller kanskje et musikkstudio? Aktivitetene foregår på Ynglingen som ligger midt i Hamar sentrum, og Hans Martin kan fortelle at alle er hjertelig velkommen. Meningen er at ungdom skal være med og videreutvikle tilbud FOR og MED ungdom. 
 
Da han begynte i jobben i 2016 drømte han om et sted hvor unge kunne se fotball sammen. Dermed oppstod PLY - Premier League på Ynglingen, en alkoholfri fotballcafé som er gratis og åpen for alle. «PLY er et fritidstilbud for oss som er glad i fotball, enkelt og greit!», sier han.
 
I samarbeid med menighetene i Hamar og Vang har Hans Martin startet ledertrening. Ungdommene som er med på ledertrening blir kurset i ledelsesteori og -praksis. Erfaringen kan brukes både internt i organisasjonen og som en god erfaring å ha med seg senere i livet.
 
Aktivitetene appellerer til ulik ungdom og det er dermed et stort spekter av Hamars ungdom innom Ynglingen. Men det er plass til flere ungdommer og nye aktiviteter! 
 
«Jeg har ikke barn sjøl, men jeg føler meg som en bonuspappa til ca. 50 ungdommer - det er helt fantastisk! Det er like kjipt hver gang noen slutter, f.eks. når de er ferdig på videregående skole og er for gamle for Praising!», avslutter en engasjert Hans Martin.
 
KFUK-KFUM er både en kirkelig- og en samfunnsaktør, hvor ungdommer får utfolde seg kreativt innenfor trygge rammer; ungt ansvar - voksent nærvær. Selv om de er tydelige på at de er en kristen organisasjon er det åpent for alle enten man er kristen eller ikke, eller hvis man er usikker på hva man skal tro på. Samholdet er viktig og slagordet appellerer bredt: "Vær deg selv. Stå opp for andre".
 
For å kunne utvikle seg og ha flere aktiviteter trengs flere voksenpersoner. Kan du tenke deg å være en frivillig voksen i organisasjonen kan du ta kontakt med hans.martin.vilberg@kfuk-kfum.no