VELG SENTER: Hamar Gjøvik
Velg hvilket senter du ønsker
å besøke for å gå videre

Dagens Hjerte Nr.1

går til SIRA-huset

Dagens Hjerte går til SIRA-huset!
 
Faktisk er det damene, Laila Røyseng og Mona Mykleset, som jobber på SIRA-huset som ble nominert.
 
"Disse damene gjør en fantastisk jobb for mennesker som sliter psykisk", er en av begrunnelsene. Vi kjenner litt til SIRA-huset og vet dette er et populært og kjært tilbud for mange og synes det er på sin plass at disse damene bør hedres som de første lokale heltene i vår Dagens Hjerte - utnevnelse.
 
Turen går derfor til SIRA-huset der jeg møter to sprudlende damer som er både glade og rørte over at noen har tenkt på dem. Det er flere brukere tilstede som er like glade på Mona og Laila's vegne og det kommer mange kommentarer om at det er så vel fortjent.
 
"Disse jentene er helt nydelige! Jeg er så glad i dem begge. Det beste jeg vet er å komme hit til SIRA-huset, og jeg avlyser gjerne andre avtaler for å komme hit og få en god klem", sier Bjørg som benytter seg av tilbudet jevnlig. De andre brukerne som er tilstede stemmer samstemt i. "Vi støtter det Bjørg sier fullt og helt"
 
Både Mona og Laila har vært ansatt i SIRA-huset i en årrekke og tror de blir værende der i mange år fremover. Noen kommer hver dag eller flere ganger i uken og man blir godt kjent. Det er mye kjærlighet, omsorg, latter og humor på SIRA-huset, kan de to fortelle om. Noe undertegnede kan bekrefte etter et besøk.
 
 
SIRA-huset ligger i Parkgården i Hamar og er et kommunalt dagtilbud som ligger under psykisk helseteam. De åpnet i mars 1998 og har 20-års jubileum i år.
 
Dette er et tilbud for innbyggerne i Hamar kommune som er over 18 år, og eneste krav er at man er rusfri. Ellers kan alle som vil komme for å møte andre, det er mulighet for en personlig samtale med Mona eller Laila - eller de kommer rett og slett fordi de trenger å fylle hverdagen med noe meningsfylt.
 
Mange kommer hit fordi de er ensomme, har en tung periode for eksempel pga. sorg eller arbeidsledighet, eller de sliter med psykiske plager.
 
I hverdagen er det mye sosialt og mange aktiviteter som håndarbeide, interne kurs, friluftsliv og diverse kulturtilbud som museumsbesøk, konserter, tv-innspillinger i Oslo, kino og overnattingsturer. Av og til ser de på TV sammen, som nå under OL.
Det er i dag ca 50 brukere av SIRA-huset og det varierier fra dag til dag hvor mange som er innom. Man trenger ikke henvisning fra lege eller ha annen avtale. Her kommer man og går som man vil.
 
Åpningstidene er mandag- fredag kl. 9.30-14.00. Les mer om SIRA-huset her


 
Følg med for å se hvem som får det neste Dagens Hjerte. Hvis du ønsker å nominere noen kan du sende en mail til cchamar@cc.no med info om hvem du nominerer og med en begrunnelse. Du kan nominere kandidater fra hele Hedmark.

Dagens Hjerte ble overlevert sammen med flott blomsterbukett.

Markedskoordinator, Nina M Indbryn på vei til SIRA-huset med stor og velfortjent blomsterbukett.

Den flotte blomsterbuketten er levert av Floriss på CC Hamar.