VELG SENTER: Hamar Gjøvik
Velg hvilket senter du ønsker
å besøke for å gå videre
En gave som varmer

Dagens Hjerte Nr.2

går til Elin Rudi

Elin Rudi får Dagens Hjerte denne gang for sitt engasjement for sine medmennesker med strikkeprosjektet "En gave som varmer".


I 2016 var det ingen i familien til Elin Rudi som ønsket seg strikketøy til jul, så hun foreslo for moren sin, Ella Klafstad, at de heller kunne strikke til noen som trengte det. Og det gjorde de til gangs. I flere måneder strikket de, og med litt hjelp fra andre strikkeglade kunne de overrekke en leveranse med julegaver til julefeiringen på Gregers.


Resten tok Elin og Ella med til Oslo der de delte ut ullplaggene til rusmisbrukere og andre de mente kunne trenge det. De kunne også overrekke en del til Evangeliesenterets kontaktsenter som pakket det inn som julegaver og delte ut.


På toget hjem til Hamar møtte damene tidligere helseminister, Werner Christie, som ble så begeistret for prosjektet at han skrev om det på Facebook-profilen sin.


Og så tok det av! Folk ville bidra.


Elin lagde Facebook-gruppen Strikkeprosjektet "En gave som varmer"

og nå strikker folk over hele Norge. Når de reiste inn til Evangeliesenteret igjen i 2017 hadde damene med så mye klær at AVIS sponset med varebil for at damene kunne frakte en pall med 553 plagg! Og det ble også denne gangen godt mottatt.


«Vi innså at behovet er større i Oslo enn i Hamar da byen vår har mange bidragsytere», forteller Elin og sier de har valgt å fokusere på hovedstaden. Og nå strikkes det i det langstrakte land med tanke på ny Oslo-tur til jul, men selv om givergleden er stor er det fortsatt behov for flere plagg.


Kunne du tenke deg å bidra kan du levere bidraget ditt hos Husfliden på CC Hamar, Stange stasjon Café og galleri eller sende det til Elin. Hun tar imot både ferdigstrikkede plagg og garn- ja til og med uferdige prosjekter strikkes ferdig. Det er behov for alt av varme ullplagg til både barn og voksne.


Elin mottok nylig Veldedighetsprisen 2018 som ble delt ut av Jobzone og hun er dermed en av 20 finalister som går videre til en landsfinale. Vi heier på deg, Elin!


Ta gjerne en titt på Facebook-gruppen hvis du har spørsmål.

 

 

Følg med for å se hvem som får det neste Dagens Hjerte. Hvis du ønsker å nominere noen kan du sende en mail til cchamar@cc.no med info om hvem du nominerer og med en begrunnelse. Du kan nominere kandidater fra hele Hedmark.

Hos Husfliden CC Hamar står kurven hvor du kan legge strikkeplaggene i.

Floriss CC Hamar leverer igjen nydelige blomster til vinneren.