VELG SENTER: Hamar Gjøvik
Velg hvilket senter du ønsker
å besøke for å gå videre
CC HAMAR

Brettspill denne jula

Vi har plukket ut sju morsomme spill du kan spille med familien eller vennegjengen i jula.

Lite er hyggeligere enn gode middager og lange kvelder med folk du trives med. Og hva topper vel stemningen bedre enn et morsomt spill?

 

Jula er ypperlig tid hvor de fleste kan senke skuldrene, nyte lange kvelder og la humla suse i godt selskap. Vi har funnet sju spill som får familien og vennegjengen i godt humør langt utover kvelden. 

 

Nedenfor finner du de utvalgte spillene og litt informasjon om hvert av dem. Alle spillene finner du hos ARK på CC Hamar. 

AZUL årets familiespill 2018! Konkurrer om å dekorere veggene i Royal Palace of Evora med portugisiske mosaikkfliser. Ved å trekke de riktige brikkene kan de flinkeste kunstnerne planlegge fremover for å maksimere kunstverket sitt samtidig som de passer på at de ikke sløser med ressursene underveis. Azul er designet av den prisvinnende Michael Kiesling. 

Vinner av flere spillpriser, deriblant Årets familiespill i Norge 2018, Mensa Select 2018 og Spiel des Jahres 2018. 

Antall spillere: 2-4 
Alder: 8+ 
Spilletid: 30-40 minutter

SANTORINI Lær deg Santorini på 30 sekunder - spill det livet ut! Santorini passer like godt for barn som for erfarne gamere. Rangert som et av tidenes beste familiespill.

Antall spillere: 2-4 (Best med 2) 
Alder: 8+
Spilletid: 20 minutter
Språk: Norsk 


Grunnspillet er enkelt: Hver gang det er din tur, flytter du din bygningsmann. Deretter bygger du en etasje på en av mannens naboruter - på grunnplan eller oppå et bygg som er påbegynt. Byggerne beveger seg rundt på brettet, men kan aldri klatre mer enn en etasje i hver runde. Og førstemann som sender bygningsmannen sin opp til tredje etasje, har vunnet. Enkelt? Nja... Du kan bare stige en etasje i runden. Motspilleren kan også bruke etasjene du bygger - så pass på! Og hun kan blokkere byggene dine underveis.

RE:PLAY I Re:Play spiller man 3 runder i lag på minimum 2. Start med å skrive ned de første 40 ordene du kommer på, eller bruk ordene som følger med. Første runde går ut på å beskrive ordet på brikken til en lagkamerat uten å si selve ordet, selvfølgelig. Det kan være en skilpadde kanskje. Eller Canada. Eller kanskje til og med Shrek eller Donald Trump. Hva som helst! Hvert lag fortsetter med å gjette ord til tiden går ut. I runde 2 gjenbrukes de 40 brikkene – nå som mimelek! Og i runde 3 gjenbrukes brikkene enda en gang, men denne gangen skal ordet gjettes med bare ett beskrivende ord. Rundene spilles til alle 40 brikkene er gjettet. Poeng fordeles i forhold til hvor mange brikker man har gjettet. Alle 3 rundene telles opp og den med høyest poengsummen vinner.

For +4 spillere.
Fra 12 år.

BEZZERWIZZER Norges store quizspil er tilbake i ny utgave med 3 000 nye spørsmål og enda mer taktikk!
BEZZERWIZZER er et quizspill som krever både kunnskap og taktikk for å vinne. Spørsmålene er fordelt på 20 ulike kategorier, og du har stor påvirkning på hvilke spørsmål du skal besvare. Underveis kan du også bruke dine taktiske evner for å gjøre det vanskeligere for motstanderne. Du kan stjele deres favorittkategorier, eller være en Bezzerwizzer som svarer på spørsmål de ikke klarer. Bare husk at de kan gjøre det samme mot deg!


Til denne nye utgaven av det klassiske BEZZERWIZZER har vi utviklet WRITE-brikken, som gjør det enda morsommere å spille med lag. Når dere spiller med lag, kan dere legge en WRITE og tvinge motstanderne til å svare på spørsmålet uten å prate sammen. Og vi har skrevet 3 000 nye spørsmål som utfordrer dere i all verdens kunnskap.

Alder: Fra 15 år 
Spilletid: 30-60 min

STOR I KJEFTEN er et hysterisk gøyalt partyspill! 
Klarer du å formidle de finurlige setningene til ditt eget lag med en svær munnåpneren i munnen? Det enkle og geniale konseptet har spred seg lynraskt verden rundt takket være festlige videoer som folk har delt på YouTube. Spillet inkluderer 220 dobbeltsidige kort med 440 oppgaver, 6 munnåpnere og et timeglass. Helnorsk utgave.

Alder: 12+ 
Spillere: 2-6
Spilletid: 30-45 minutter
Advarsel: Inneholder små deler og bør holdes unna små barn (0-3 år). Kvelningsfare.

ESCAPE ROOM Spillet 2, er oppfølgerne til "Årets spill 2017". Spillet inneholder 4 spennende Escape Rooms, og du har 60 minutter til å unnslippe hvert scenario.
I dette spillet vil du kunne ta og føle på spenningen som følger med et ekte Escape Room. Som i et ekte Escape Room er du "innelåst" i spillet og målet er å finne kodene for å unnslippe i løpe av 60 minutter ved å løse gåter og oppgaver.

De 4 Escape Rooms som er inkludert i spillet er:
• Murder Mystery
• The Dentist
• Space Station
• Secret Agent

Antall spillere: 3-5 
Alder: 16+
Spilletid: 60 minutter
Språk: Norsk

5 PÅ TOPP er et spørrespill med en helt ny vri! Hvert spørsmål har ti svaralternativer som skal rangeres. Spilleren kan for eksempel få utdelt et kort med 10 byer listet opp. Det er da opp til spilleren å plukke ut de 5 byene med størst befolkning og plassere disse i riktig rekkefølge etter størrelse. Spillet inneholder i alt 300 spørrekort, innen en rekke temaer.