VELG SENTER: Hamar Gjøvik
Velg hvilket senter du ønsker
å besøke for å gå videre
CC GJØVIK

Fotoutstilling på CC Gjøvik

Fra i dag, 30. mai skal Ole Johan Storsve ha fotoutstilling på CC Gjøvik, motivene er portretter av tilfeldige folk fra Gjøviks gater.

Utstillingen på CC Gjøvik blir hans andre utstilling. Den første var en utstilling på Prøysenhuset i år 2000. Det var også en portrettutstilling med bilder av folk i Ringsaker.

 

Ole Johan Storsve er født og oppvokst i Trondheim. Han er utdannet kokk fra Trondheim kokk- og stuertskole, men etter å vært på sjøen to år og jobbet som kokk på Olrud hotel og Sanderud sykehus noen år hoppet han av kokkeyrket og begynte som fotograf i Ringsaker Blad for litt over 30 år siden.

 

Ole Johan har hatt interessen for foto siden ungdomsskoletida, da tok han sitt første mørkeromskurs. Mens han jobbet som kokk lærte han stadig mer om fotoyrket, noe som førte til at han begynte å ta bilder for Hamar Arbeiderblad og etter hvert gav den han fast jobb i Ringsaker Blad. Mens han jobbet i Ringsaker Blad gikk han flere fotorelaterte kurs. Blant annet har han vært på to workshop med Morten Krogvold i Vågå for å lære mer om portrettfotografering. Han har også brukt YouTube flittig for å lære mer om både portrettfotografering, lyssetting og behandling av bilder i Photoshop.

 

– Selv om jeg ble pensjonist fra august 2017 var ikke lysten til å ta bilder borte. Med masse ny fritid så jeg muligheten til å jobbe med egne prosjekter begynne å vokse. Allerede i august i fjor hadde jeg bestemt meg for å ta bilder av folk jeg møtte i Gjøvik og holde en utstilling i løpet av 2018 en gang, sier Ole Johan. Kanskje var det litt vågalt å satse på å fotografere tilfeldig personer i Gjøviks gater, men jeg valgte å gjøre det for å legge press på meg selv, få muligheten til å treffe mange hyggelige mennesker og å vise det store mangfoldet av mennesker i Gjøvik.

– Jeg vil for øvrig takke alle de modige menneskene som sa ja til å bli fotografert, uten dem har ikke dette blitt noe av.

Tanken om å ha utstillingen på CC kom ganske tidlig. Jeg ville gjerne ha en ganske uformell utstilling på en plass der det kommer mye folk, og tenkte da at CC vil være perfekt. Men det tok litt tid før jeg torde spørre senterleder Vibeke Askevold om CC hadde lyst å stille ut bildene mine. Heldigvis var Vibeke veldig positiv og sa ja med det samme, og det er jeg kjempeglad for, sier han.

 

Utstillingen på CC Gjøvik blir hengende i tre uker, så pass på at du tar deg en tur for å titte på de flotte bildene.