VELG SENTER: Hamar Gjøvik
Velg hvilket senter du ønsker
å besøke for å gå videre
MOTE

Motesafari med Celine Aagaard

MOTESAFARI PÅ CC

Med en fortid som premiert moteblogger og sjefredaktør i Topp, STYLEmag og STYLEinteriør, er det mange år siden Celine Aagaard posisjonerte seg som en av Norges fremste eksperter innen mote og trender. Idag driver hun siden envelope.no og kan imponere med titler som forfatter, konsulent, designer og stylist. Celines avtrykk i nasjonal og internasjonal motebransje har satt seg dypt og hyppig.

Celine er i sitt ess — en beskrivelse som melder seg umiddelbart der hun, i høyt tempo med konsentrert blikk, speider gjennom butikkhyllene på CC Hamar og CC Gjøvik en tidlig tirsdag formiddag.

Fra CC Hamar og CC Gjøvik skal hun plukke ut plagg og style en moteserie for LIKE. Hun handler nærmest instinktivt, plukker plagg og kombinasjoner med en fornemmende aura av stilsikker autoritet; det rår ingen tvil om at hun har gjort dette før.

«Jeg handler faktisk ofte på herreavdelingen, jeg.
Den jakken her, for eksempel.»

Celine viser til den oversized sorte dressjakken hun har valgt for anledningen. Under har hun en sort Champion-hettegenser. Med en bunke plagg hengende over armen, stopper Celine opp og lar blikket gli metodisk over butikklokalet.

Celine på jobb. Det er mye fokus på belter denne sesongen, noe man ser inkorporert i dette plagget.

Celine Aagard i sine favorittfarger – sort og hvitt

«Selv om lyse og sterke farger er typisk for denne våre, er det fortsatt mye sort, hvitt og jordfarger. Selv er jeg veldig glad i sort og hvitt. Og det er jo litt typisk nordmenn også, vi er ikke så flinke til å bruke farger» sier Celine, her på Hvit Tråd på CC Gjøvik.

«Jeg har lyst til å finne en ton-i-ton look,» sier hun og referer til plaggene over armen. «Selv om denne våren byr på lyse farger som rosa, rødt og gult, er det fortsatt mye jordtoner som armygrønt, sort og hvit. Og det er på en måte starten på det som kommer til høsten, noe jeg syns er positivt. Sesongene glir mer og mer over i hverandre.»

Når det gjelder denne sesongen, kan Celine fortelle at våren preges av plagg med skarpere linjer og at de er mer forseggjorte.

«Det er mindre fokus print og logoer og mer fokus på renere plagg, på lengder og detaljer. Designerne har en mer arkitektonisk og skreddersøm aktig tilnærming. Fargemessig ser man mer av det man tidligere har sett på som litt «dandy» farger, som lavendel og lilla. Disse kommer tydeligere frem, både for dame og herre,» legger hun til.

Vi beveger oss inn på Brandstad . Celine finner frem noen belter og måler lengden.

«Det er ganske mye fokus på belter denne sesongen, og da skal de gjerne være litt lange slik at de kan knytes, eller brukes litt høyt for å understreke midje, som på 90-tallet.»

Celine har jobbet med mote i over 20 år og du kan stadig se bilder av hun på sider som Vogue, The New York Times og Harper’s Bazaar. Hun er en ekte Skandinavisk IT-girl, kjent for sin klassiske og androgyne stil. Og enten hun er fotografert på moteuke i Milano eller Paris, fremstår hun alltid som veldig komfortabel og selvsikker. Hvordan?

«Jeg er veldig opptatt av at man skal prøve klær. Plaggene må først og fremst passe bra, det er viktigere enn at de er trendriktige. Når det gjelder størrelser anbefaler jeg å gå for noe som er litt for stort, fremfor litt for lite, da har plagget større forutsetning for å falle riktig. Videre er det lurt å skaffe seg noen nøkkelplagg, f.eks en dressjakke. Det fungerer for både dame og herre og kan styles med en skjorte, hettegenser, t-skjorte eller kjole. Gå for en basefarge og komplimenter gjerne med noen myke pasteller. Rødt, rosa, lavendel, lilla, beige og sandfarge er nøkkelfarger denne sesongen.

Utfordre deg selv!»

Q: Beskriv din egen stil
A: Gentlewoman. Og jeg elsker svart og hvit. Stilen min er ganske monoton og forandrer seg ikke mye fra hverdags til party. Jeg er glad i hæler men bruker sjeldent kjoler.

Q: Hva jobber du med for tiden?
A: Jeg kommer med kolleksjon som er laget i samarbeid med Elle & Il - som kommer i butikk i mai, også på CC. I tillegg jobber jeg som freelance journalist og konsulent for flere merkevarer innen motebransjen.

Q: Fortell om kolleksjonen.
A: Jeg er opptatt av at man ikke skal kjøpe for å kjøpe. Derfor er plaggene designet slik at de kan snus og brukes på flere måter. En av toppene har f.eks en v i ryggen. Det er en fin idé.

«Jeg syns det er veldig fint med en ton-i-ton-look» forklarer Celine, her på jakt etter akkurat det på Urban på CC Hamar.

«Lavendel og lilla er fremtredende både for dame og herre denne våren. Slips er unisex og med disse fargene får de en fin poppende effekt»