VELG SENTER: Hamar Gjøvik
Velg hvilket senter du ønsker
å besøke for å gå videre
CC HAMAR

Tid for fårikål

Høsten er fårikålens tid og hos CC Mat finner du alt du trenger til det perfekte måltidet. Nyt!

Fårikål er Norges ubestridte nasjonalrett - stemt frem av Nitimens lyttere for 40 år siden. Fårikål er både husmannskost og festmat, og smaker kanskje enda bedre dagen etter at den er laget.

 

Og en ting er sikkert: fårikål er verdens beste grunn til å samle store og små til høstens etegilde rundt den dampende gryta!

 

CC Mat har masse deilig fårikål i kjøttdisken, og vi anbeflaler å smake på gourmetfårikål. Resten av ingrediensene finner du også selfølgelig i butikken. 

 

Oppskrift (for fire personer)

 

Dette trenger du:

  • 112 kg fårikålkjøtt
  • 112 kg hodekål
  • 4 ts hel pepper
  • 2 ts salt
  • 3 dl vann

 

Slik gjør du:

  1. Del hodekålen i båter.
  2. Legg kjøtt og kål lagvis i en gryte (kjøtt nederst med fettsiden ned). Strø salt og pepper mellom lagene. Pepperkornene kan eventuelt legges i en spesiell pepperholder. (Noen liker også å jevne fårikålen. Strø da litt hvetemel, ca 1-2 ss per 4 porsjoner, mellom lagene.)  
  3. Hell på vann. Kok opp, sett på lokk og senk varmen. La fårikålen trekke til kjøttet er mørt (til det løsner fra benet), ca. 2,5 timer.

 

Fårikålen serveres rykende varm, gjerne med kokte poteter til. 

 

Oppskrift er hentet fra matprat.no

 

I kjøttdisken hos CC Mat får du blant annet bestselgeren Gourmetfårikål til 129,- per kilo.