VELG SENTER: Hamar Gjøvik
Velg hvilket senter du ønsker
å besøke for å gå videre
Gjøvik

Trening i friluft

Med Gunhild Søbye fra 360°

Begynn i det små! Sett deg delmål og hold av faste dager. Hvis man ikke planlegger har man alltid en unnskyldning for å ikke trene. Avtal gjerne med en venn eller kollega, meld deg inn i et treningssenter og gjerne på noen faste timer. Trener man med andre har man større forutsetning for å gi litt ekstra og større vansker med å komme med en unnskyldning.

På Gjøvik er det fantastisk å trene utendørs. Jeg anbefaler Vind løypene i sørbyen. Der er det fire forskjellige, oppmerkede barkeløyper med variert terreng og lengde—perfekt uansett ambisjonsnivå, og bra for bein og rygg. På Øverby Helsesportssenter er det fine asfaltstier for rulleski som leder opp til en fantastisk utsikt fra Knapphaugen. Her er det også stier av bark langs asfalten for de som heller vil løpe.

Har man ikke trent på en stund og ønsker å øke formen litt fort er korte bakkedrag en fin øvelse. Finn en litt bratt bakke, løp opp i korte drag og gå rolig ned, gjenta ti ganger — det skal gjøre litt vondt! Ellers er rolige, jevne langturer bra for forbrenning. Styrkeøvelser som knebøy med ett ben, tåhev på en stein eller krakk, og planken er gode styrkeøvelser for utetrening. Husk at du ikke kan trene hardt hver gang, da bryter kroppen ned fremfor å bygge opp. Restitusjon er viktig.

For utetrening er gode sko helt essensielt. På Sport 1 Gjøvik (Amundsen sport) er de veldig flinke og hjelper deg med å finne tilpassede sko. Det er avgjørende for riktig belastning og for å unngå smerter i bein og legger. Selv bruker jeg Hoka løpesko og vil aldri bytte fra det.


Q: Hvem er du?
A: Gunhild Søbye, 40 år men føler meg som 25. Jobber som instruktør, resepsjonist, samt sitter i ledelsen til 360˚.

Q: Hva klarer du deg ikke uten under en treningsøkt?
A: Musikk! Alt fra AC/DC til listepop, så lenge det ikke er rolig. Ellers er vann og gode sko viktig.

Q: Hvor henter du motivasjon?
A: Elsker å være ute i fin natur, og er veldig glad i landeveissykling. Jeg liker å kjenne på effekten av trening, det motiverer meg.

JAKKE Kari Traa, Anita Jacket, 1 500,-
THIGTS Kari Traa,  Anita Tights, 900,-
SKO Hoka, Clifton, 1 700,-

Alle produktene er fra Amundsen Sport (Sport 1), CC Gjøvik

DRIKKEBELTE med flasker, 400,-

JAKKE Kari Traa, Kristin Jacket, 1 000,-
THIGTS Kari Traa, Louise Tights, 750,-
SKO Hoka, Clifton, 1 700,-

Alle produktene er fra Amundsen Sport  (Sport 1),  CC Gjøvik.

DRIKKEFLASKE
Nike, 180,-

Produktene er fra Amundsen Sport  (Sport 1), CC Gjøvik.