VELG SENTER: Hamar Gjøvik
Velg hvilket senter du ønsker
å besøke for å gå videre
Hamar

URBAN TRENING

med Marthine fra Fønix på CC Hamar

Trening skal være gøy og vekke positive opplevelser, så finn en treningsform du liker.Sett av tid, lag konkrete avtaler og legg en treningsplan. Med klarlagte mål er det lettere å ha realistiske forventninger. En tommelfingerregel er å ikke trene hardere enn at du gleder deg til neste økt! Og husk hverdagsaktivitet.

Få kroppen i gang ved å legge inn hverdagsmosjon, som å droppe heisen til fordel for trappene, eller å ta sykkelen til jobb.

 

Nå som det endelig er vår er det deilig å være ute.

Å løpe langs vannet ved Koigen og ut mot Domkirkeodden er en herlig avkobling hvor jeg får sortert tanker og får masse overskudd.

Det anbefales. En løpebane er perfekt hvis du vil ha mer fart i treningen. Børstad har en løpebane med flere fordeler du kan ha nytte av. Hvis man er ute etter en styrkeøkt vil jeg anbefale apparatparken ved Koigen. Her er det laget et lite utendørs helsestudio med enkle treningsapparater alle kan bruke.

For et godt utbytte av trening i urbane områder vil jeg anbefale enkle øvelser som engasjerer store muskelgrupper. Øvelser som knebøy, pushups og situps-varianter gir litt ekstra puls og god aktivering av muskulaturen i kroppen.

TOPP Nike, 350,-

TIGHTS Nike, DRI-Fit lang, 750,-

SKO Sauscony, Freedom ISO, 1 800,-

PULSKLOKKE Polar, 4 000,-

 

Alle produktene er fra Sport 1, CC Hamar

 

 

Det er ikke nødvendig med nytt eller fancy treningsutstyr for å trene, men gode sko er viktig for å unngå skader og feilbelastning. Dempingen må være bra og skoen bør passe foten din. En god løpetights, og en god trøye og jakke egner seg bra for løpetrening ute.

Trening på asfalt kan for mange oppleves som ekstra belastende på kroppen. Bygg deg opp en toleranse over tid for å unngå belastningsskader.

JAKKE Kari Traa, Nora Jacket, 439,-

TOPP Kari Traa, Nora Topp, 299,-

TIGHTS Kari Traa, Sjølvsagt capri, 499,-

SKO Sauscony, Freedom ISO, 1 800,-

 

Alle produkter er fra Sport 1 på CC Hamar

Q: Hvem er du?

A: Marthine Berg Malmberg, en aktiv 24 åring som jobber som PT ved Fønix CC Hamar.

 

Q: Hva klarer du deg ikke uten under en treningsøkt?

A:Jeg har alltid med sko som egner seg til økten, i tillegg er vannflaska aldri langt unna.

 

Q: Hva motiverer deg?

A: Kundene mine, spesielt når de når mål de har satt seg. Og selvfølelsen man oppnår ved regelmessig trening, den er helt fantastisk.