SENTER: GjøvikHAMAR

Ønsketreet som gleder

Røde Kors Gjøvik består av mange frivillige som hvert år gjør en stor innsats for å glede andre til jul. Ved hjelp av ønsketreet på CC Gjøvik, vil mange hundre barn som lever under økonomisk vanskelige kår, få ønskede julegaver.

CC Gjøvik er opptatt av at julen skal handle om glede, raushet og medmenneskelighet i en travel tid. Senteret er julepyntet og alt er lagt til rette for at tusenvis av gaveønsker skal bli oppfylt. I desember skal CC Gjøvik og Røde Kors Gjøvik samarbeide om ønsketreet. Ikke et helt vanlig juletre, men et tre som gleder mange hundre barn og unge som fortjener det.

_72A0550

Svein Arne Strømsodd og Guro Holthe fra Røde Kors.

Ønsketreet

Jula er en travel tid for Røde Kors Gjøvik. Frivillige gjør alt de kan for å hjelpe familier med lavinntekt, enslige mindreårige og de som kanskje ikke har noen å feire jul med. Årets hovedattraksjon er ønsketreet på CC Gjøvik.

 

Formålet med Ønsketreet er å glede barn som lever under økonomisk vanskelige forhold. Barn skal glede seg til jul og ha forhåpninger om gaver under treet. Slik er det ikke for alle. Vi håper på mange gavmilde mennesker stikker innom CC Gjøvik i år og oppfyller mange gaveønsker. Målet er at alle ønskene skal bli oppfylt.

 

I praksis fungerer ønsketreet slik at de de aktuelle barna kan registrere ønskene gjennom det lokale hjelpeapparatet der de bor. Deretter henger CC Gjøvik og Røde Kors opp de anonymiserte ønskene på røde hjerter på treet. Når ønsket er oppfylt, blir det røde hjertet byttet ut med et grønt hjerte.

_72A0576

Vær med å oppfyll et julegaveønske på vårt Ønsketre.

Ønsketreet innvies offisielt lørdag 16. november kl. 13, og det er mulig å kjøpe gaver helt frem til 18. desember.