SENTER: GjøvikHAMAR

Fargerik kyllingform med chorizo

En middag som gjør seg selv i ovnen mens du kan dekke bordet passer bra hvis du skal ha gjester eller trenger en god og enkel middag. Kombinasjonen av kylling, chorizo og tomater er utrolig smakfull.

Oppskrift: Spoon.no

 

Dette trenger du:

2 ss olivenolje

4 stk hvitløksfedd, finhakket

1 stk økologisk sitron, saften og skallet av

4 stk kyllinglår

1 stk sitron i tynne skiver

Havsalt

4- 5 ss pesto

100 g chorizopølse i skiver

300 g cherrytomater, delt i 2

salt og pepper

Basilikum

 

 

Slik gjør du:

 

1. Bland sammen olivenolje, finhakket hvitløk, revet sitronskall og sitronsaft i en bolle. La lårene ligge i marinaden i minst 30 min. i kjøleskapet men gjerne 2-3 timer.

 

2. Forvarm ovnen til 180 grader, legg kyllinglår, sitronskiver og chorizo i formen og hell over resten av  marinaden. Sett i ovnen og stek i ca. 40 minutter.

 

3. Ta formen ut av ovnen og legg i halve tomater og pensle lårene med litt pesto. Sett tilbake og stek i 15 minutter til lårene er gylne og tomatene møre. Strø over frisk basilikum og server.

 

Sjekk gjerne med et steketermometer om de er ferdige, de burde da ha en kjernetemperatur på 65 grader.

Fargerik kyllingform med chorizo_2