SENTER: GjøvikHAMAR

Grove hjemmelagde polarbrød

Hjemmelagde polarbrød smaker ekstra godt i matpakken og ganske enkelt å få til. Disse er litt grovere og ingen problem å få til i en hektisk hverdag. 

I CC Mat sin fristende ferskvaredisk finner du masse godt pålegg – vi har hørt med tre ansatte i butikken hva de foretrekker å ha på sitt polarbrød.

Oppskrift: Silje Feiring/spoon.no

Du trenger:

175 g sammalt hvete, fin

175 g hvetemel

1 ts sukker

2 dl mel, romtemperert

2 dl vann, romtemperert

25 g gjær, fersk

 

 

Slik gjør du:

 

Ta melken ut av kjøleskapet slik at den ikke er iskald når du skal begynne.

 

  1. Bland sammen alt det tørre i en bolle som passer til en kjøkkenmaskin. Smuldre gjøren og rør sammen med melk og vann. Tilsett det tørre og elt godt sammen en liten stund.

  2. Del deigen i ca 10 emner, form til runde boller og trykk de ned til de blir flate. Legg de over på et stekebrett med bakepapir og stikk små hull i brødene.

  3. Forvarm ovnen til 225° og la de etterheve på kjøkkenbenken i ca. 15 minutter. Stek midt i ovnen i ca. 9 minutter til de er lett gyldne. Legg over på rist for avkjøling.

Stort utvalg i pålegg til dine hjemmelagde grove polarbrød i den fristende ferskvaredisken på CC Mat.

Naomi fra CC Mat vil ha leverposteien fra ferskvaredisken på sitt polarbrød – gjerne med majones, tomat og agurk.

Wivian fra CC Mat vil kombinere pragerskinke og den herlige brokkolisalaten på sine polarbrød.

Eivind fra CC Mat sin absolutte favoritt er medisterpuddingen fra ferskvaredisken på CC Mat.