CC Gjøvik er opptatt av at julen skal handle om glede, raushet og medmenneskelighet. Senteret er julepyntet og alt er lagt til rette at gaveønsker skal bli oppfylt, familiehjelp skal bli gitt i julegryta og hilsener har blitt gitt til håp og glede for alvorlig syke. 

Ønsketreet – hjerter som gleder

Vil du oppfylle et julegaveønske og glede et barn som ellers ikke får så mye til jul? 

CC Gjøvik er opptatt av at julen skal handle om glede, raushet og medmenneskelighet. Senteret er julepyntet og alt er lagt til rette at gaveønsker skal bli oppfylt. I førjulstiden samarbeider CC Gjøvik og Gjøvik Røde Kors om Ønsketreet. Ikke et helt vanlig juletre, men et tre som gleder mange hundre barn og unge som fortjener det. 

Ønsketreet fylles med røde hjerter fra og med 17. november og står ved Kremmerhuset/Telia til og med 19. desember. Gavene må være innlevert i informasjonen innen 19. desember for å sikre at gaven kommer frem til jul.  

Julegryta gir familiehjelp

Det er noe helt spesielt med den sorte gryta og de smilende menneskene i uniform som står på et julepyntet senter i desember. Helt frivillig står de dag etter dag i den travleste juletiden for å samle inn penger til mennesker som trenger ekstra støtte i hverdagen. I år håper de at mange vil benytte seg av digitale løsninger for å gi sin støtte, men vil være synlige på CC Gjøvik med julegryta. Frelsesarmeens julegryte vil være på plass på CC Gjøvik fra lørdag 27. november. 

Frelsesarmeen bidrar med matutdeling, hjelper til med klær til folk som trenger, arrangerer familieverksted, har kafe Puls og andre kulturelle innslag som konserter og debatter. Alt dette blir til ved hjelp av pengene som kommer inn via julegryta. 

Stjerner som gir håp

Stjerneveggen på CC Gjøvik gjør at mange kobler av noen minutter fra julestria og gir rom til ettertanke.  Veggen er en del av Kreftforeningens stjernekampanje, som kjøres for niende gang i år.

Mange av oss har et forhold til kreft. Kanskje er en nær av deg rammet og skal tilbringe julen på et av Innlandets sykehus? De er ikke alene. Kreft tar dessverre ikke juleferie, og mange må tilbringe førjulstiden og kanskje hele julen på sykehus. Da skal de vite at det er folk som tenker på dem og ikke føler seg alene.

Stjernevegg på CC Gjøvik

Det er fem år siden den første stjerneveggen ble satt opp på CC Gjøvik i desember. «Hvem tenker du på?» står det skrevet på den. På veggen kan du på små klistremerkestjerner skrive en hilsen til en du tenker på, som enten er syk, har vært syk eller som kanskje har gått bort.

Stjerneveggen er på plass fra 17. november.