SENTER: GjøvikHAMAR

Matreise med Totenslagere

Totenslagere har vært på besøk og testet våre spisesteder. Hans Esben Gihle, Mari Cathrine Brostuen Hagen, Marianne Steinsrud og Nils Jørgen «Jønne» Kraft stilte sultne og klare for å spise seg gjennom våre ni spisesteder. Sommerstemning, masse god mat og veldig mette mager mot slutten av dagen. 
Mattest_CCgjovik_w

Vi starter matreisen på Krutt.

Krutt  Espressobar 

Her blir det servert herlig toast med pesto, mozzarella, tomat og en salat ved siden av. Testpanelet er veldig fornøyd med toasten til Kruttluftig, chrispy og smakfullt. Mari Cathrine mener også at barristaen Daniel er veldig kjekkså dette blir sett på som et bonus når man er på besøk hos Krutt Espressobar :)  Her er det god atmosfære og Jønne mener at alle vet at Krutt er den beste kaffebaren på Gjøvik. 

Mattest_CCgjovik_w2

Toast m/pesto, mozzarella, tomat med salat.

Mattest_CCgjovik_w3

Dette så godt ut. Klar, ferdig, spis!

Mattest_CCgjovik_w4

Vi vandrer videre, veldig klare for neste spisested.

La Baguette 

Her testes grov baguette med kylling og avocado, dette er en av bestselgerene hos La BaguetteTestpanelet fortsetter å være veldig fornøyd. Dette er smakfullt med mye fyll, freshe gode grønnsaker og saftig kylling. Her kan du sitte ned, nyte god mat og følge med på trafikken på senteret. 

Mattest_CCgjovik_w5

Baguette med kylling og avokado fra La Baguette.

Mattest_CCgjovik_w6

Dette smakte! Det var saftig kylling og mye fyll i baguetten.

Næss Bakeri og Kafé 

Det er veldig hyggelig å sitte ned hos Næss og spesielt god stemning er det nå med et senter som er pyntet til sommermarked. Jønne mener at her kan du være en del av kjøpesenteret mens du er på kafé, her har du både overblikk ut mot senteret OG fin utsikt mot Mjøsa. Eier Gunhild Næss byr umiddelbart på kaffe og straks etter dukker det opp herlige hjemmebakte oreganobrød med spekeskinke og pesto. Oreganobrødet beskrives som «latterlig godt» og våre testere er atter en gang veldig fornøyd med maten. Oreganobrødet kan du selvfølgelig også kjøpe i disken og lage noe digg hjemme. 

Mattest_CCgjovik_w7

Oreganobrød med spekeskinke og pesto fra Næss Bakeri & Café.

Mattest_CCgjovik_w8

Veldig klare for oreganobrød, dette frister!

Mr. Uy 

Her var det stor glede når maten kom på bordet, dette så fristende ut! Det ble servert stekte risnudler (pad thai) med kylling, gryte i rød curry og 12 biters sushi-meny. Testpanelet er strålende fornøyd med alle rettene og lurer på om de har take-away hos Mr. Uy – og det har de selvfølgelig. Marianne liker «viben» hos Mr. Uy og synes rett og slett det er «småsnæcksint» der. Mari Cathrine mener at dette er ikke mat de forventer å få på et kjøpesenter. Tomler opp fra alle mann. Marianne måtte forlate oss her, men resten av gjengen fortsetter videre på matreisen.

Mattest_CCgjovik_w9

Mens vi venter på mat i hyggelige omgivelser på Mr. Uy.

Mattest_CCgjovik_w10

Stekte risnudler (Pad Thai) med kylling, gryte I rød curry og 12 biter sushi-meny fra Mr. Uy.

Mattest_CCgjovik_w11

Det er god stemning rundt bordet og alle er enige om at maten på Mr. Uy er helt fantastisk!

Mattest_CCgjovik_w12

Etter søling av soyasaus hos Mr. Uy må det bli ny topp på Cubus, Hans Esben finner også noe han liker. Er det den nye kjolen til Randi Aasa vi skimter her…?

Little Eataly 

Neste stopp er Little Eataly og allerede på vei inn i lokalet er forventningene høye. Her får vi servert vegetarpizza med krem av mascarpone og trøffelpuré, tynne skiver av squash artisjokk, semitørket tomat toppet med ruccolaTestpanelet synes at lokalene er kjempekoselig og mener at dette er av de bedre pizzarestaurantene i Gjøvik – maten sto definitivt til forventningene. Veldig god bunn og deilig fyll – dette var sjukt godt mener våre testere. Mari Cathrine mener at dette er kanskje noe av det beste hun har smakt. 

Mattest_CCgjovik_w13

Veldig klare for pizza hos Little Eataly.

Mattest_CCgjovik_w14

Vegetarpizza med krem av mascarpone og trøffelpure, tynne skiver av squash, artisjokk, semitørket tomat, toppet med ruccola fra Little Eataly.

Mattest_CCgjovik_w15

Litt drikke må til innimellom all maten.

Mattest_CCgjovik_w16

Må passe på den nye toppen nå, ikke noe søling.

Mattest_CCgjovik_w17

Dette var sjukt godt! Helt innertier.

Lasse Liten Café & Deli 

Vi rusler videre til Lasse Liten, Jønne mener at dette er en maktdemonstrasjon i fornøyelse og trivsel. Vi prøver først den flotte uteserveringen og starter med en tapasplanke i solen. Denne består av serranoskinkemanchegoskagenrøre, oliven, kjøttboller, aioli, salat og brød. Maten imponerer! De mener at Lasse Liten er i en helt egen klasse.  
Vi flytter oss inn i restauranten og får servert Lasse Litens egen taco. Det ene med pulled beefguacamole og sylta rødløk, den andre med marinert kylling, mango- og avokadosalsa, chillimajones og koriander. Helt latterlig godtdette er virkelig ikke noe vanlig fredagstaco! 

Mattest_CCgjovik_w18

Tapas på uteserveringen til Lasse Liten – får det blitt bedre?

Mattest_CCgjovik_w19

Full score på maten fra Hans Esben.

Mattest_CCgjovik_w20

Nå koser vi oss.

Mattest_CCgjovik_w21

Sommerstemningen er høy på uteserveringen til Lasse Liten. Jønnes favoritt på tapasen er definitivt kyllingklubbene.

Mattest_CCgjovik_w22

Pulled beef taco med guacamole og sylta rødløk fra Lasse Liten.

Mattest_CCgjovik_w23

Marinert kyllingtaco ned mango- og avokadosalsa, chillimajoyes og koriander fra Lasse Liten.

Mattest_CCgjovik_w24

Vi flytter oss inn i cafeen på Lasse Liten for å nyte herlig taco.

Mattest_CCgjovik_w25

Denne tacoen var himmelsk.

Poco Loco 

På bordet havner heftige bakte poteter med skinke, bacon, ost, kryddersmør, mais og en salat ved siden av. En klassikker av en rett og det er SÅNN en bakt potet skal være. Masse fyll og mange gode smaker og ikke noe jåleri. Anbefales virkelig! Testpanelet er også imponert over en rikholdig meny, alt fra tradisjonelle norske retter til kebab og taco. 

Mattest_CCgjovik_w26

Ei litta date for to? Nei… det ble ikke noe av.

Mattest_CCgjovik_w27

Hvor klare er vi for bakt potet på Poco Loco?

Mattest_CCgjovik_w28

Bakt potet med skinke, ost, kryddersmør, salat og mais fra Poco Loco.

Mattest_CCgjovik_w29

Det er SÅNN en bakt potet skal være! Dette skal nytes.

Mattest_CCgjovik_w30

Snart klare for uteserveringen på Poco Loco, så da trengs det noen nye solbriller. Jønne fant de feteste på Carlings. Hans Esben fant seg også en favoritt.

Café Opus 

Vi flytter oss over til den koslige uteserveringen til Café Opus MED nyinnkjøpte solbriller. Veldig fornøyde! På bordet dukker det opp en herlig salat – en lun thai-kylling & nudelsalat. Her er det store gode posjoner og panelet er fornøyd med maten. 

Mattest_CCgjovik_w31

Fornøyd med nye solbriller og vi nyyyyter solen på uteserveringen til Café Opus.

Mattest_CCgjovik_w32

Lun thai-kylling & nudelsalat fra Café Opus.

Mattest_CCgjovik_w33

Dette var digg. Store og gode porsjoner.

Burger King 

Siste stopp på denne matreisen er Burger King. Her får vi servert en klassisk Whopper Cheese meny, Chilli Cheese og to saftige milkshakes – Creamy Salty Caramel og Creamy Oreo Shake. Jønne mener at Burger King er mye bedre enn McDonalds. Mari Cathrine forelsker seg helt i Creamy Salty Caramel shake – «beste milkshaken jeg har smak, helt latterlig god» avslutter hun. 

Mattest_CCgjovik_w34

Siste stoppested – Burger King. Ganske mette nå.

Mattest_CCgjovik_w35

Creamy Salty Caramel og Creamy Oreo Shakes og Whopper Cheese meny fra Burger King.

Mattest_CCgjovik_w36

Jønne mener Burger King er mye bedre enn MacDonalds. Whopper Cheese meny fra Burger King.

Mattest_CCgjovik_w37

Hans Esben er veldig glad i Chilli Cheese fra Burger King.

Mattest_CCgjovik_w38

Dette er noe av det beste Mari Cathrine har smakt – Creamy Salty Caramel Shake.

Mattest_CCgjovik_w39

Noen er HELT ferdige, mens andre orker en liten bit til :)

Gjengen er stappmette men veldig fornøyd med dagen. Det er enighet om at det er latterlig mye god mat på CC Gjøvik.