Mange gjør i disse dager klar bilene for lange turer både innenlands og utenlands. Gruer du deg til lange kjøreturer med barn i baksetet? Her kommer noen gode tips til hvordan bilturen med små barn blir morsommere og mer komfortabel.

Det kan være en ide å forberede barna på bilturen som venter. Kanskje kan du være heldig å slippe strofa fra baksetet etter fem minutter; «Er vi snart framme?».

Om du ikke skal begi deg ut på Europaturné med bil og barn, kan er tur på fem-seks timer her til lands være drøy nok.

BILBINGO

Dette trenger du:

Tegneblokk her fra Ark. Denne kan du kjøpe i fysisk butikk.

Tegn 20 ruter i lik størrelse og bruk klistremerker eller tegninger inni rutene av gjenstander man kan se langs veien. For eksempel: Røde hus, gule biler, 60-sone skilt, bensinstasjon, fly, elgskilt osv.

Dette er det ultimate bilspillet som fint kan underholde barna i godt over en time!

NETTBRETT OG UNDERHOLDNING

Mange tyr til nettbrett under lengre bilturer for å holde barna opptatt en stund. Clas Ohlson har både nettbrett og holdere til bil i butikk.

Om man ikke ønsker å ta i bruk et nettbrett, finnes det en rekke aktivitetsbrett og «pc» for barn. Disse finner du på Extra Leker og inneholder morsomme spill og aktiviteter.

AKTIVITETSBRETT: Fra Ark og nettbrettholder fra Clas Ohlson.

MAT OG DRIKKE

Ofte trenger man ikke kjøre langt før det kommer ytringer om både hungersnød og tørste. Det er fort gjort å ta med seg sukkerholdige og usunne varer på biltur, men om du planlegger litt, kan det gjøre kjøreturen og humøret bedre.

  • maispinner
  • klemmeyoghurt
  • oppskåret frukt
  • fullkorn/havrekjeks
  • vann
  • smoothie
  • rosiner
  • maiskaker (finnes med ulik smak)
BILSNACKS: Forslag til bilsnacks for barna.

MOT REISESYKE

Har du barn som er plaget med kvalme på bilturer? Apotek 1 har Sea Band akupressurarmbånd som virker mot reisesyke og morgenkvalme ved å trykkmassere håndleddene.

REISESYKE: Apotek 1 har akupressurarmbånd som trykkmasserer håndleddene og som skal virke lindrende mot bilsyke.