SENTER: HamarGJØVIK

Alt du trenger til en dag på skøyter

På lørdag er det skøytedag her på CC Hamar. Mangler du skøyter, eller tilbehør? Eller trenger du å få slipt noen skjemme skøyter? Da er du hjertelig velkommen innom Sport 1.

Hos Sport 1 har de alt du trenger til en dag på skøyter, enten det er på løkka eller i hallen. Men hva skal man egentlig tenke på når man skal kjøpe skøyter, og hva trenger man? Her kommer noen tips fra Mathias hos Sport 1.

CC_Skøyter_web_2

Hockeykøller fra 299,-

 

Skøyter

Når du skal kjøpe skøyter til de små er det lurt at de ikke er for store. Er skøytene for store blir det fort veldig ustøtt og ubehagelig for den lille å balansere. Litt plass i skøytene er greit, men noe særlig mer enn at det er plass til en god ullsokk er ikke nødvendig. Ellers pleier vi å anbefale å ha en ullsåle i skøytene, dette for bedre isolasjon og for generelt bedre komfort.

 

Hjelm

Når det kommer til hjelm anbefaler vi hockeyhjelm da denne dekker mest. Her er det varianter med og uten visir. Mange bruker sykkelhjelmen til barna når de skal gå på skøyter, og det er helt greit – men viktig å huske på at denne er mindre og laget for et annet bruk. Men det aller viktigste er at barna har noe beskyttende på hodet. Sykkelhjelm er bedre enn ingen hjelm!

 

Skøytebeskyttelse

Beskyttelse til skøytene er viktig for å bevare jernet på skøytene best mulig. Vi har den klassiske varianten i plast med hempe, men også en ny variant som tar bedre vare på skøytestålet. Den nye varianten er fra Howies og er en type «sokk» man trer utenpå skøytestålet. Denne er polstret noe som gjør at den absorberer fuktigheten fra stålet, og dermed forhindrer rust. Veldig smart!

CC_Skøyter_web_

Ullsåler 110,- • Skøytebeskyttelse 69,- • Howies skøytebeskyttelse 249,-

Sliping av skøyter

Når du kjøper skøyter hos oss på Sport 1 er sliping inkludert. Ellers koster sliping av skøyter kr. 100,-. På skøytedagen førstkommende lørdag har vi stand ute hvor vi sliper skøyter, og denne dagen koster det kun kr. 60,-!

 

Vi ses på skøytedagen lørdag 29. februar!

 

Se fullt program og alle aktiviteter på skøytedagen her.