SENTER: HamarGJØVIK

Ei gryte for lokalsamfunnet

Frelsesarmeen Hamar Korps hadde rekordår i fjor hvor det ble samlet inn hele 700.000 kroner på Hamar. Løytnant og korpsleder i Frelsesarmeen Hamar, Rolf-Arne Fagermo mener Hamar er en by med stor giverglede.

Frelsesarmeen Hamar Korps er en menighet i Hamar som er bygd opp med en armesjagong. Menigheten jobber med sosialt arbeid som gjøres på grunnlag av den kristne tro i håp om at mennesker som ikke har det så bra, skal få det bedre.

 

Et felles samlingssted

Jula er den travleste tiden for Frelsesarmeen. Forberedelsene starter tidlig om høsten og allerede da forberedes innsatsen rundt en av landets mest kjente innsamlingsaksjoner, nemlig Julegryta.

  • Vi i Frelsesarmeen Hamar Korps utfører blant annet gudstjenester, møter, fester og barneaktiviteter. Vi ønsker å være et felles samlingssted uavhengig av religion, bakgrunn og sosial status. I juletiden arrangerer vi juleevangelier og hjelper til i hjemmene til folk med mat eller gaver. I tillegg får vi god hjelp av Rotary klubbene rundt Julegryta som krever masse frivillig dugnadsarbeid, sier Fagermo.

 

Rekordår på Hamar

Julegryta på CC Hamar var den gryta som samlet inn mest penger på Hamar i fjor. Seks dager i uka gjennom hele desember er det mulighet til å gi en pengegave til gryta på senteret. Pengene som samles inn på Hamar, brukes også på mennesker i Hamar.

  • Folk spør etter oss hvert år, og slår gjerne av en god prat. Det betyr mye for oss å få stå inne under tak på CC Hamar. Senteret byr på yrende liv i hele desember, og vi ønsker å være en del av det som gir senteret litt sjel rundt juletider. Man kan også levere julegaver ved grytene hos oss. I fjor samlet vi inn 700.000 kroner i Hamar. Det var et rekordår, og viser bare den store givergleden som er blant folk i området, sier korpslederen.

 

Frelsesarmeen Korps har et kall om å hjelpe til, og gjør det med stor glede året rundt. Menigheta stiller ikke krav til noen, og alle er velkomne til å søke hjelp hos dem.

 

Hva betyr jula for deg?

Jula for meg betyr nærhet, tid med familie og en tid hvor jeg er ydmyk for oppgaven jeg står ovenfor. Jeg får ofte møte mennesker som står i en annen situasjon enn meg selv. Jula er også en tid for å reflektere og sette ting i perspektiv.  

 

Hvordan kan vi «bruke» julen til å bli bedre medmennesker?
La oss fokusere på Julens budskap, legge kjøpepresset på hylla og konsentrere oss om det som egentlig er viktig. Menneskene rundt oss, enten det er venner, familie, naboen eller han du treffer på vei til jobb.

 

Hvordan kan vi spre den julegleden vi selv opplever til andre?
Ved å vise nestekjærlighet. Uansett alder, religion, kjønn, legning eller sosial status.

 

Hvordan feiret du jul som barn?
Hos oss har julen vært en tid vi har delt med mange. Jeg vokste opp i det vi kaller et arme hjem med foreldre som også var offiserer, så julen var en tid som var satt av til å vise andre at man bryr seg. Min jul har vært fylt med mange mennesker, både kjente og ukjente.