SENTER: HamarGJØVIK

Fra Sport 1 til Toppserien

Fartkeeper, Lene Lauve kombinerer jobben på Sport 1 med å spille i den øverste divisjonen i fotball for damer.

30 år gamle Lene Lauve er opprinnelig fra Kviteseid i Telemark, men fotballen og kjærligheten førte henne til Hamar. Den blide og sporty keeperen tar nå fatt på sin andre sesong i Fart etter å ha rykket opp til Toppserien i fjor. 

 

Fra butikkhyllene til nettmaskene

Ved siden av fotballen som tar mye tid, jobber Lauve på Sport 1 på CC Hamar. Hun har ni års erfaring fra sportsbutikk fra tidligere, og trives godt med kollegaer og kunder. I tillegg merker hun det er en stor fordel å være interessert i sport når man jobber i en sportsbutikk. 

- Det er fint å ha noe å gå til ved siden av idretten. Som kvinnelig utøver i fotball er man ofte avhengig av en inntekt ved siden av. Jobben i Sport 1 passer meg perfekt som er spesielt glad i sportstekstil, ski og sko, sier hun. 

 

God totalpakke på Hamar

Dermed kunne butikksjef Margrethe sende Lene rett i jobb etter at hun fikk jobben. Den talentfulle keeperen har spilt fotball siden hun var sju år, men har kun stått i mål de siste seks årene.

- Jeg er opprinnelig utespiller, men da keeperen vår i Skarphedin (tidligere klubb) ble gravid, steppet jeg inn, og der ble jeg. 

Etter dette skjøt keeperkarrieren fart og Lene ble keeper for Urædd i 1. divisjon og Toppserien. Deretter ble hun kontaktet av Hege Rise som ønsket henne til Lillestrøm. 

- Det var en mulighet jeg ikke kunne la gå fra meg. Det ble ikke så mye spilletid, men en fin utviklingsarena. Kjæresten min bor på Hamar, så da Fart tok kontakt, var jeg ikke vond å be. Totalpakka jeg har på Hamar nå, er veldig god, sier den blide og sympatiske toppseriekeeperen. 

 

Selv om fotballen tar mye tid, og det tidvis kan bli mye med både jobb og fotball, stortrives Lene hos Sport 1 på CC Hamar. 

- Jeg jobber med fine folk, har en forståelsesfull sjef og møter mange hyggelige kunder. I dag må jeg blant annet gå litt før fra jobb på grunn av fotballen, sier 30-åringen. 

 

Vi på CC Hamar er glade for å ha Lene med på laget, og ønsker både henne og Fart damer lykke til i sesongen som kommer! 

 

 

 

Lene Lauve er glad for at Sport 1 legger til rette for at hun både kan jobbe og spille fotball på toppnivå samtidig.