SENTER: HamarGJØVIK

Julebakst med Bakeriet i Brumunddal

Bli med bak kulissene når de flinke bakerne fra Bakeriet i Brumunddal forbereder seg til jul med daglig julebakst.
My Post - 2020-11-09T102359.286

Vi er inne i årets travleste tid for Bakeriet i Brumunddal. Fra oktober og fram til jul er det storproduksjon av julekaker og andre godsaker som lages lokalt på bakeriet i Brumunddal, og som blant annet selges i bakeriet på CC Hamar. 

 

Ekte råvarer

Julekakene du får kjøpt hos Bakeriet i Brumunddal på CC Hamar er sprø og gyllende, og smelter på tunga. Produksjonsleder og baker Annbjørg Auglien Ommedal forteller at du må være raskt ute for å sikre deg et par bokser av de tradisjonelle julekakene. 

- Vi starter produksjonen av julekaker i oktober og baker hver dag fram mot jul. Disse er veldig populære, og forsvinner fort.  Julekakene våre er laget med mye kjærlighet, gode råvarer og ekte smør. Man kommer ikke langt uten ekte smør og sukker, sier Auglien Ommedal.

 

Produksjonsdag

Da vi fikk være med på en bakedag sammen med bakerne Annbjørg og Mikael Mikalsen, ble Tyske skiver og Sirupsnipper til. Store deiger laget en dag i forveien ble på 1-2-3 gjort om til kjente julekaker som fylte bakeriet med julestemning. 

- Det går ganske fort fra deig til ferdig produkt. Det blir masseproduksjon og store deiger. Heldigvis har vi et par maskiner som hjelper til med blant annet kjevling, slik at vi slipper å stå lenge med det, sier Mikael.

 

Mens Sirupssnippene blir lagt på brett og gjort klare for ovnen, forteller bakeren at utplasseringselevene fra kokkelinja må ta seg av plasseringen av mandelen til slutt. 

- Ja, noen privilegier må man unne seg som ferdig baker, sier Mikalsen. 

 

Etter noen minutter, er Mikael i gang med et nytt slag og rommet fylles nok en gang med verdens beste lukt - lukta av ferske julekaker rett fra ovnen. 

 

 

My Post - 2020-11-09T101933.276