CC Hamar er opptatt av at julen skal handle om glede, raushet og medmenneskelighet. Ønsketreet og stjerneveggen kommer på plass fra 17.november, her kan du oppfylle gaveønsker og gi håp og glede for alvorlige syke.

Ønsketre

Over 4000 barn i Hedmark lever i familier med vedvarende lav inntekt. Mange hundre barn i Hamar og omegn får julegaveønsker oppfylt ved hjelp av ønsketreet på CC Hamar.

Mange forbinder julehøytiden med glede, fellesskap, gode middager og ønsker som oppfylles. Slik er det ikke for alle. Heldigvis finnes det små hjerter som gleder stort.

Ønsketreet er ikke bare vakkert å se på, men det gir også rom for refleksjoner. Det er lov til å ta en pause i julestria for å tenke på andre enn seg selv og sine.

Ønsketreet settes opp 17. november, og det vil være mulig å oppfylle ønsker til og med søndag 19. desember. Vi håper flest mulig vil bidra til denne fine aktiviteten. 

Julegryta

Det er noe helt spesielt med den sorte gryta og de smilende menneskene i uniform som står på et julepyntet senter i desember. Helt frivillig står de dag etter dag i den travleste juletiden for å samle inn penger til mennesker som trenger ekstra støtte i hverdagen. I år håper de at mange vil benytte seg av digitale løsninger for å gi sin støtte, men vil være synlige på CC Hamar med julegryta. Frelsesarmeens julegryte vil være på plass på CC Hamar fra mandag 29. november. og frem til 23. desember.

Pengene som kommer inn via julegryta gjør det mulig å hjelpe i form av mat, klær, omsorg og varme fellesskap.

Stjerner som gir håp

Stjerneveggen på CC Hamar gjør at mange kobler av noen minutter fra julestria og gir rom til ettertanke. Veggen er en del av Kreftforeningens stjernekampanje, som kjøres for niende gang i år.

Mange av oss har et forhold til kreft. Kanskje er en nær av deg rammet og skal tilbringe julen på et av Innlandets sykehus? De er ikke alene. Kreft tar dessverre ikke juleferie, og mange må tilbringe førjulstiden og kanskje hele julen på sykehus. Da skal de vite at det er folk som tenker på dem og ikke føler seg alene.

Stjernevegg på CC Hamar

På veggen kan du på små klistremerkestjerner skrive en hilsen til en du tenker på, som enten er syk, har vært syk eller som kanskje har gått bort.

Stjerneveggen er på plass fra 17. november.