SENTER: HamarGJØVIK

Kaffe i verdensklasse

Visste du at Espresso House lager 50 ulike drikker? I tillegg til spesialkaffe, kan du nyte fersk gjerbakst og kaker.

Espresso House er en svensk kaffekjede som hadde oppstart for 20 år siden. Kjeden tilbyr kaffe, diverse kalde drikker, ulike lunsjretter og kaker. Man kan også kjøpe ferskkvernet kaffe fra salgshylla til å ta med hjem. 

 

Daglig leder ved Espresso House på CC, Thao Ho forteller at de 14 ansatte har en travel hverdag.

- Vi har 150 sitteplasser og kunder hele dagen fra åpning til stengetid. Vi er veldig stolte av konseptet vårt og at kaffebøndene våre behandles bra, sier Thao.

 

Direct Trade

Et Direct Trade stempel betyr at Espresso House har besøkt kaffegården, og handelen med bonden foregår uten mellommenn. Det er alltid direkte handel med et sterkt fokus på at jordbruket skal være bærekraftig og langsiktig.

 

Prisen på Direct Trade kaffe er også høyere enn Fairtrade- og markedspris, slik at de ansatte på gården får bedre betalt. Siden det er direkte handel mellom bonde og kjøper gir dette også langsiktighet, og de ansatte en økonomisk trygghet.

 

- Dette er veldig viktig for oss. Kaffen vår kalles også spesialkaffe. Dette betyr at kaffen alltid har over 80 poeng på en kvalitetsskala fra 0-100 poeng. Det er kun 5 prosent av all kaffe i verden som når dette kvalitetsnivået. Med andre ord kan vi bokstavelig talt si at vår kaffe er i toppklassen i verden.

 

Tre kjappe med Thao

 

  • Hva er din favorittrett på Espresso House?

Mine favoritter er Foccacia med ost og skinke, islatte salt karamell og blåbærpai med vaniljesaus. 

 

  • Hva er deres bestselger?

Vi selger aller mest kaffe av ulike slag, gulrotmuffins og kyllingbagel. 

 

  • Hvilke nyheter kan vi vente oss fra Espresso House framover?

Nå gleder jeg meg til Niselatte kommer igjen. Den smaker blant annet kanel og kardemomme og er en slager. Ellers er nyhetene våre sesongbaserte. Nå i høst vil blant anner blåbærbollene komme.

Daglig leder ved Espresso House på CC Hamar, Thao Ho er stolt av utvalget av mat og kaker i tillegg til over 50 ulike drikker.