SENTER: HamarGJØVIK

Kokebøker du bør ha på kjøkkenet

En god kokebok kan gjøre middagen litt mere spennende og variert. Her gir vi deg tips til 6 bøker som gir deg gode råd om mat til alle anledninger.

Våre beste pastaretter - Funkygine og pappa Raffaele

Jørgine og hennes italienske far fant hverandre over grytene. I denne moderne og fristende kokeboka har de samlet alle favorittoppskriftene sine og delt historier og minner om Italia, mat, familieliv og de vanskelige følelsene.

 

Fattig Student - Karen Elene Thorsen

I denne morsomme og særdeles nyttige kokeboken finner du 20 av de mest populære ukemenyene, smarte restemåltider, sparetips og masse andre geniale råd for deg som vil være økonomisk og mett!

 

En skikkelig digg kokebok - Hanne-Lene Dahlgren
Du finner folkefavoritter som taco og lasagne, asiatiske klassikere som pad thai og grønn curry, samt pastaretter du kan nyte hver dag. Rettene er testet og utviklet sammen med 50 norske familier og passer til både vegeterianere og de som spiser kjøtt, men vil prøve skikkelig digg kjøttfri mat.

 

Glutenfri baking - Susanne Hovenäs og Malin Randeniye

Her finner du mettende muffins, syrlige matbrød og eventyrlige scones. Eller hva med kremfylte sjokolademakroner, raw food-støvsugere, søte sandkaker med bringebærsyltetøy og sprø havrekaramellkaker? Du finner også alternative forslag til melk og hvitt sukker, uten at det går på kompromiss med smaken. 

 

God mat hele uka - Lise Fincenhagen

Her inspireres du til å lage velsmakende retter til alle ukens dager og anledninger - fra enkle halvtimesretter og gode grønne middager til fristende fredagskos og tradisjonelle søndagsklassikere. Og naturligvis er det ryddet rikelig med plass til Finckenhagens søte fristelser.

 

 

Grønnsakskokeboka - Tom Victor Gausdal og Stian Flor

Lær vordan du komponerer de beste grønnsaksrettene til familiemiddagen eller lunsjen - enten du liker pasta, supper, salater, eggeretter, former eller bakverk. Du får råd om tilberedning og teknikker, og samler alle grunnoppskriftene du trenger, fra grillet hjertesalat eller glaserte gulrøtter til kålstuing og rotmos