SENTER: HamarGJØVIK

Møt Grimmer på CC Hamar

Hamar-firmaet Sagatoon står bak filmen Troll - Kongens hale som kommer på kino ved juletider i år. En av figurene i filmen blir avduket på CC Hamar under nattåpent.

De har reist jorda rundt for finne de rette samarbeidspartnerne og laget tidens dyreste norske film. En 15 år gammel filmdrøm vises snart i over 40 land. 

 

  • Under nattåpent torsdag 14.juni blir en av hovedrollene i filmen på 2,5 meter avduket klokken 18.00.

 

Reiste jorda rundt

- Vi tok permisjon fra jobbene våre først for å skrive manus. Deretter stiftet vi vårt eget selskap, Sagatoon, før vi tok turen til blant annet India, USA, Tyskland, Kina og Canada. Vi endte opp med samarbeidspartnere i Canada, forteller co-regi, forfatter og produsent, Kristian Kamp. 

 

I Canada fant Hamar-karene gode finansieringsløsnigner, og etter tre år i produksjon, er filmen snart ferdig.

- Totalbudjsjettet er på 120 millioner kroner, så ingen andre norske filmer kan sammenlignes med denne prismessig. Filmen er presolgt i over 40 land hvor den også skal dubbes, sier Kamp.

 

Kommer i to utgaver

Troll - kongens hale kommer i to utgaver, vanlig film og Stereoscopic 3D. Filmen har premiere ved juletider i 2018 og er en familiefilm. 

- Filmen er særnorsk, men samtidig internasjonal. Her til lands har vi rik trollmytologi, og vi har forholdt oss til trollreglene. Likevel har vi hatt fokus på å skape originale figurer vi har tegnet seg, så det er ingen kopi av Kittelsen-troll, sier manusforfatter og art director, Johnny Carlsen. 

Karene bak filmen Troll - kongens hale: F.v.  Johnny Carlsen, Kristian Kamp, Jørn Kolsrud og Jonny Westernes.

Trollene Trym og Jutul fra filmen Troll - Kongens hale