SENTER: HamarGJØVIK

Morsomme hageleker
til 17. mai

Årets 17. mai blir kanskje litt annerledes enn det vi er vant til, men dagen kan fortsatt fylles med masse lek og hagemoro! Her er noen tips til morsomme leker for store og små til 17. mai.

Vekk liv i konkurranseinnstinktet og sleng deg med på hageleker på selveste nasjonaldagen. Det du trenger av utstyr har mange hjemme, som spiseskje, egg/potet, søppelsekk/strisekk, rockering o.l. 

 

Om du ikke eier noe av dette, er det meste å finne på Extra leker og Clas Ohlson. Lykke til!

Hurra for 17mai

Sekkeløp med potet

En 17. mai klassiker! To eller flere deltakere hopper om kapp mens de balanserer en potet i en skje. Deltakerne går opp i en striesekk eller søppelsekk, holder denne ved hoften med den ene hånden, mens de holder en skje med potet i den andre og hopper så fort man bare kan fra startstreken til målstreken. Den som krysser målstreken først uten å ha mistet poteten vinner.

Sekkeløp med potet

Trillebårløp

Kjøring av «ordentlig» trillebår med en passasjer og en sjåfør. Passasjeren hopper opp i trillebåren og sjåføren kjører så fort balansen og farten tillater. Den som krysser målstreken først vinner.

 

Slå i spikeren

Du trenger: hammer, spiker og en tykk planke. Den som slår i spikeren på færrest slag vinner konkurransen.

Rockering

Rockering konkurranse!

Finn frem rockeringer og se hvem som klarer å rocke lengst! For å øke vanskelighetsgraden kan du be deltakerne gjøre noe mens de rocker. F.eks strekke en hånd i været, eller drikke et glass vann. Den som rocker lengst vinner!

 

Ball i bøtte

Hent frem en vaskebøtte, balje eller stor bakebolle og sett den på bakken. Bruk tennisballer eller kongler og prøv å treffe bøtta med så mange som mulig. Denne leken kan tilpasses alder på deltakerne ved at de minste får stå litt nærmere bøtta å kaste enn de voksne.

 

Ball på blikkbokser

En gammel slager! Finn frem f.eks 10 blikkbokser, stableklosser eller lignende og stable dem i en pyramide. Kast så hardt og målrettet du kan og se hvor mange bokser som velter. Den som velter flest på færrest kast vinner.