SENTER: HamarGJØVIK

Rosettkål med lammekoteletter og rotmos

På høsten er det tid for lam. Hva med noen møre lammekoteletter til middag? Rosettkål går godt til lammekjøtt og denne retten er lettlaget og utrolig god! Oppskriften har vi fått fra Vang Gård på Toten, som produserer diverse kål og løk. 

 

Rosettkål med lammekoteletter og rotmos


Ingredienser til 2 porsjoner:

3 poteter
2 gulrøtter
ca. 1 dl melk
1 ss melange eller smør (til rotmosen)
4 små lammekoteletter
2 ss matolje
1 pose rosettkål
1 ss melange eller smør (til å steke rosettkålen)
Salt og pepper
 

Fremgangsmåte:
Start med å koke poteter med skallet på. Kok potene møre i usaltet vann.
Kok gulrøtter møre. Skrell potetene. Bruk en potetstapper og mos poteter og gulrøtter med smør/melange og ha i melk til du får en fin konsistens på stappen. Smak til med salt og pepper.

Stek kotelettene i matolje.

Varm opp melange/smør i en liten stekepanne. Stek rosettkålene til de er passe møre. De skal ha litt tyggemotstand. Hvis du steker dem i samme panne som kotelettene, så får de ekstra smak.

Server rosettkålen med rotmos, lammekoteletter og en god brun saus (eller en klatt rømme).

Tips: Du kan også koke ut stekepannen du har stekt kotelettene i og servere sjyen til retten.
 
 
Flere oppskrifter og info om produktene fra Vang Gård finner du her
 
 
Foto: Lise von Krogh