SENTER: HamarGJØVIK

Sjampinjongsuppe med bacon og grønnkålchips

En god suppe hører høsten til. Her får du en oppskrift fra kokeboken Fattig Student som gir tips til prisvennlige, men smaksrike retter.
 
DETTE TRENGER DU (3 porsoner)
 
250 gr sjampinjong 
1 fedd hvitløk
1 stk sjalottløk
1 terning med grønnsaksbuljong (bruk gjerne kjøtt- elelr kyllingbuljong)
5 dl vann
1 dl matfløte
Salt (eller litt soyasaus, som setter god smak)
Pepper
1/2 pakke bacon
Grrønnkålchips (stekt med olivenolje i ovn)

SLIK GJØR DU

1. Kutt opp alle grønnsakene. La hvitløk og sjalottløk frese i ei gryte sammen med olivenolje i noen minutter. Tilsett sjampinjong og stek til soppen har krympet litt. 

2. Tilsett vann og buljongterning, og la det koke i ca. 10 min.
 
3. I mellomtiden, steker du bacon i enten stekepanna eller i ovnen på 215 grader i ca. 10 min 
 
4. Mos suppen med en stavmikser eller i en blender. Rør inn matfløte og smak til med salt og pepper. Server med bacon og grønnkålchips.
 
 
Kilde: Kokeboken Fattig student