Endelig er Skreien å finne i ferskvaredisken hos CC Mat. Tips til oppskrift? Se lenger ned i saken.
Skreien kommer fra det kalde, klare havet i Nord. Skreien du får hos CC Mat kom nylig inn i norske farvann etter å ha tilbakelagt flere tusen kilometer fra Barentshavet. Denne svømmeturen gjør fisken fast og muskuløs, med en frisk smak og hvit farge. Tips til oppskrift? Se under.
Skrei med tomat- og basilikumsaus
Kok inn tomater, smak til med urter og vin. Server skrei og saus, og nyt en lett og smakfull hverdagsrett.
Ingredienser, 4 porsjoner:
- 800 g skreifilet uten skinn
- 2 ss olivenolje
- 1⁄2 ts salt
- 1⁄4 ts pepper
Tomat- og basilikumsaus:
- 5 dl røde og gule cherrytomat
- 2 båter hvitløk
- 2 ss olivenolje
- 1⁄2 ts chiliflakes
- 1 dl fiskebuljong (utblandet)
- 1 dl frisk basilikum
- 2 ts sitronsaft
- 1 ts revet sitronskall
- 1⁄2 ts salt
- 1⁄4 ts pepper
Slik gjør du:
- Del tomatene i to og finhakk hvitløk.
- Sett en stekepanne på medium varme, tilsett olivenolje, hvitløk og tomater.
- Stek tomatblandingen på lav varme i 10 minutter. Ha hvitvin i pannen og kok i ett minutt.
- Hakk basilikum, og bland den i tomatene sammen med sitronsaft og sitronskall. Smak til med salt og pepper.
- Del fisken i fire like store biter, og krydre med salt og pepper på begge sider. Stek fiskestykkene i en stekepanne med olivenolje til fisken har fått fin farge på den ene siden. Tilsett tomatsausen og la koke i 3 minutter til fisken er gjennomkokt.
Oppskrift fra matprat.no