Endelig er Skreien å finne i ferskvaredisken hos CC Mat. Tips til oppskrift? Se lenger ned i saken.

Bilde av fiskedisk med skrei
Utvalg av skrei i fiskedisken hos CC Mat.

Skreien kommer fra det kalde, klare havet i Nord. Skreien du får hos CC Mat kom nylig inn i norske farvann etter å ha tilbakelagt flere tusen kilometer fra Barentshavet. Denne svømmeturen gjør fisken fast og muskuløs, med en frisk smak og hvit farge. Tips til oppskrift? Se under.

Bilde av tallerken med skrei i tomat og basilikumsaus

Skrei med tomat- og basilikumsaus

Kok inn tomater, smak til med urter og vin. Server skrei og saus, og nyt en lett og smakfull hverdagsrett.

Ingredienser, 4 porsjoner:

  • 800 g skreifilet uten skinn
  • 2 ss olivenolje
  • 1⁄2 ts salt
  • 1⁄4 ts pepper

Tomat- og basilikumsaus:

  • 5 dl røde og gule cherrytomat
  • 2 båter hvitløk
  • 2 ss olivenolje
  • 1⁄2 ts chiliflakes
  • 1 dl fiskebuljong (utblandet)
  • 1 dl frisk basilikum
  • 2 ts sitronsaft
  • 1 ts revet sitronskall
  • 1⁄2 ts salt
  • 1⁄4 ts pepper

Slik gjør du:

  1. Del tomatene i to og finhakk hvitløk.
  2. Sett en stekepanne på medium varme, tilsett olivenolje, hvitløk og tomater.
  3. Stek tomatblandingen på lav varme i 10 minutter. Ha hvitvin i pannen og kok i ett minutt.
  4. Hakk basilikum, og bland den i tomatene sammen med sitronsaft og sitronskall. Smak til med salt og pepper.
  5. Del fisken i fire like store biter, og krydre med salt og pepper på begge sider. Stek fiskestykkene i en stekepanne med olivenolje til fisken har fått fin farge på den ene siden. Tilsett tomatsausen og la koke i 3 minutter til fisken er gjennomkokt.

Oppskrift fra matprat.no