SENTER: HamarGJØVIK

Ta deg en skravlekopp

Jordbærpikene

Skravlekopp hos Jordbærpikene


Skravlekopp er en grønn kopp som står sammen med de andre koppene i kafeen. Midt på den grønne koppen står det Skravlekopp med hvit skrift. Når gjestene velger å ta en sånn eller bestiller drikken sin i en Skravlekopp, viser de andre at de gjerne er åpen for en prat.


Skravlekopp er en folkebevegelse for å få folk til å snakke mer sammen. Én av fem i det lille landet vårt er ensomme, og det vil vi i Jordbærpikene være med å gjøre noe med. Derfor finner du disse grønne koppene i kafeen hos Jordbærpikene CC Hamar.


Skravlekopp er som kjærligheten. Den smaker best når den deles med andre. Jordbærpikene er Norges første skravlekopp-kjede.


Initiativtakeren til Skravlekopp er Venke Knutson, som fikk idéen da hun i 2017 hørte et innlegg om ensomhet. "Jeg hørte den britiske entreprenøren Hillary Cottam holde et brennende innlegg om ensomhet. Det var brutalt og ærlig og jeg ble helt slått i bakken. Hun fortalte om eldre mennesker som ikke har hatt besøk på 15 år. Ungdommer som aldri har hatt en venn. Voksne som har følt seg utestengt og utenfor hele livet. Barn helt ned i 11-årsalderen som tar livet av seg fordi de føler seg ensomme. Et samfunn hvor vi har glemt å se opp og rundt oss. Historiene til fru Cottam er dessverre ikke unike, og det ble starten på min drøm om å lage en folkebevegelse for et rausere og mer inkluderende samfunn», sier grunderen av Skravlekopp.  Se også skravlekopp.no

Når du tar en skravlekopp hos Jorbærpikene viser du de andre gjestene at du er åpen for å snakke med andre som har lyst til å slå av en prat.