SENTER: HamarGJØVIK

Varme horn til kvelds?

Her får du oppskriften på de nydelige hvetehornene som Jordbærpikene serverer sine kunder.
Smakfulle, luftige hvetehorn er for mange en favoritt fra barndommen – ren nostalgi. Her finner du oppskriften på hornene JORDBÆRPIKENE serverer i sine kafeer, slik at du også kan nyte disse hjemme.
 

HORN (16 stk)


Dette trenger du:
 
5 dl kaldt vann
75 g smør
800 g hvetemel
1 pk tørrgjær
12 g salt
5 g sukker
50 g lys sirup
 
Slik gjør du:

1. Smelt smøret i en kjele, ha i vannet og la blandingen bli fingervarm 37 ° C. Bland hvetemel, tørrgjær, salt og sukker i bakebollen. Hell i vann- og smørblandingen og sirup. Elt deigen til du har en glatt og smidig deig som slipper bakebollen. Hev deigen til dobbel størrelse.

2. Vei opp emner på ca. 720 g.
Strø litt mel utover bake bordet og kjevle emnene. Tenk deg at du kjevler en stor pizza. Deigen, som nå er flat og rund som en pizza, deles i 8 "pizzastykker" på ca. 90 gr. Ta et og et "pizzastykke" som du ruller fra den brede enden og inn mot spissen. Legg hornene på et stekebrett med bakepapir, bøy dem litt, slik at du får et «smilende» hvete horn. Hev til dobbel størrelse.
 
3. Pisk sammen egg og pensle hornene forsiktig.
Dryss evt. på valmuefrø.

Stek hornene 180° C i ca. 20 minutter til de er gylne og fine.
 
Velbekomme!
 
Kilde: Jordbærpikene

Kjevle ut deigen til et rundt stykke, som en pizza.

Del opp stykket i flere trekantede deler. Start med å rulle fra den brede kanten, innover mot den spisse enden.

Hornene legges på stekeplaten med bakepapir. Heves til dobbelt størrelse.