Hvordan bidrar du og vi til et mer bærekraftig samfunn? I tillegg til å ha mulighet til å leie produkter og ta gode og bærekraftige valg når du handler hos oss, er det viktig at du har mulighet til å ta vare på produktene du eier og at varene får et liv videre etter de er ferdigbrukt hos deg. Under finner du oversikt over butikker som tilbyr alt fra utleie til gjenbruk og tilpasning av plagg.

Hos Polarn O. Pyret kan du kjøpe brukte PO. P-klær

Kjøp brukte klær

Polarn O. Pyret tar imot brukte PO.P-plagg. Du får tilbake en verdisjekk, så selges plagget ut igjen i butikk på et eget second hand-stativ. Det vil si at du også kan gjøre bærekraftige valg og kjøpe et brukt produkt hos Polarn O. Pyret.

CC arrangerer også bruktmarked på senteret utvalgte helger. Da har du muligheten til å gjøre gode bruktkupp fra bodene vi setter ut i fellesarealene.

Dressmann er en av butikkene som hjelper deg med tilpasning og justering av plagg.

Tilpasning og søm i butikk

Flere av butikkene på senteret tilbyr tilpasning og søm i butikk. Dressmann er en av butikkene som hjelper deg med å for eksempel legge opp bukser og ermer. Her kan du ta med deg buksene dine og få hjelp til å for eksempel legge opp en bukse med nåler, før plagget sendes videre til Laila som syr opp og justerer der det trengs.


Laila har systue rett ved siden av CC. Trenger du å få noe reparert eller tilpasset, hør med butikkene på senteret, så hjelper de deg med tilpasning og kontrakten videre med Laila.

Reparasjoner

Mange av butikkene på senteret tilbyr reparasjoner av produktene de fører. Går en søm opp, eller om det går hull på noe – hør med butikken der du kjøpte varen! Flere av butikkene har avtaler med merkevarene de fører om innsending og reparasjon, mens andre kan formidle reparasjonsjobben for deg, for eksempel hos CCs sydame, Laila.


En tepperenser trenger du gjerne ikke mer enn én gang i året. Da kan det være en god idé å leie

Utlån av verktøy hos Clas Ohlson

Å kjøpe verktøy som blir liggende i boden og ikke blir brukt er ikke spesielt bærekraftig, derfor tilbyr Clas Ohlson utleie av verktøy. Her er det lurt med litt planlegging for å være sikker på at verktøyet er ledig når du trenger det. Gå inn på utleiehosclas.no og reserver!Rituals planter et tre for hvert refillprodukt du kjøper.

Kjøp produkter med refill-muligheter!

Hos Rituals får du både hudpleieprodukter, duftpinner og håndsåpe i refillflasker. Dessuten, for hver refillflaske som kjøpes, planter Rituals et tre og bidrar med enda litt mer ansvar for miljøet i verden.

Du får også refillprodukter hos CC mat og hos Vita.


Bjørklund hjelper deg med reparasjon av klokker og smykker

Vedlikehold og stell av klokker og smykker

Bjørklund tilbyr vedlikehold og stell av klokker og smykker. Her kan du også for eksempel kjøpe nye reimer til klokken.


Hos H&M får du en bonussjekk på H&M-appen for hver pose med brukte klær du leverer inn.

Levere inn brukte tekstiler

Hos M&M og Kid kan du levere inn brukte tekstiler. Kid tar imot brukte interiørtekstiler og H&M tar imot begge deler. Hos H&M får du i tillegg en rabattkupong når du leverer inn brukte klær. Denne kan du kan bruke ved ditt neste kjøp. Du finner mer informasjon om resirkuleringsordningene på nettsidene til butikkene.


Teknikmagasinet har både brukte telefoner og spillkonsoller til salgs.

Kjøp brukte telefoner og spillkonsoller

Hos Teknikmagasinet kan du kjøpe brukte telefoner og spillkonsoller. Om litt blir det også mulighet for å levere inn brukte telefoner.
Husfliden har en egen reparasjonsvegg og hjelper deg med tips og triks til hvordan du tar vare på klærne dine.

Hjelp til å reparere selv

Husfliden har en egen reparasjonsvegg og hjelper deg gjerne med tips og triks til hvordan du kan reparere tekstilene dine selv.