Påskelammet kan stekes ute på grillen eller inne i stekeovnen. Lammelåret skal ha godt med krydder og urter og dufte og smake godt.

Ingredienser:

  • 400 g lammelår med bein per person
  • 5 fedd hvitløk
  • 1 ts timian
  • 1 ts rosmarin
  • 1 ts knust pepper
  • 1 dl olje, gjerne raps

Grønnsakspakker – 4 porsjoner

  • 100 g rå poteter
  • 100 g sellerirot
  • 100 g gulrot
  • 100 g kålrot
  • 100 g løk, gjerne sjalottløk
  • 100 g brokkolibuketter
  • 100 g smør til steking
  • krydder

Slik gjør du:

Hvitløk og krydder knuses i morter og blandes sammen med oljen. Gni inn lammelåret med blandinga.

Stekes i ovn eller på grill.
I ovnen brukes full varme til kjøttet er gyllenbrunt. Sett så ned temperaturen til ca. 90 grader. La låret stå i ovnen i ca. to timer.

Ved grilling brukes også sterk varme til å begynne med, så lavere temperatur i ca. to timer.

Grønnsakspakker
Til påskelammet er det fint å servere grønnsakspakker. Oppskrifta her er til fire pakker/porsjoner.

Potetene skjæres i skiver på ca. 0,5 cm. Grønnsakene strimles som grove fyrstikker. Grønnsakene og potetene skal pakkes inn i aluminiumsfolie. (40 x 40 cm). Bruk dobbelt lag med folie. I pakken legges først smør, så potetskiver og grønnsaker. Krydre med salt, pepper og litt karri.

Legges på grillen i ca. 15 minutter til grønnsakene er «al dente». Det vil si at de er myke nok til å spises, men skal fortsatt ha litt tyggemotstand.

Oppskrift er hentet fra her.