Påskelammet kan stekes ute på grillen eller inne i stekeovnen. Lammelåret skal ha godt med krydder og urter og dufte og smake godt.

Ingredienser:
- 400 g lammelår med bein per person
- 5 fedd hvitløk
- 1 ts timian
- 1 ts rosmarin
- 1 ts knust pepper
- 1 dl olje, gjerne raps
Grønnsakspakker – 4 porsjoner
- 100 g rå poteter
- 100 g sellerirot
- 100 g gulrot
- 100 g kålrot
- 100 g løk, gjerne sjalottløk
- 100 g brokkolibuketter
- 100 g smør til steking
- krydder
Slik gjør du:
Hvitløk og krydder knuses i morter og blandes sammen med oljen. Gni inn lammelåret med blandinga.
Stekes i ovn eller på grill.
I ovnen brukes full varme til kjøttet er gyllenbrunt. Sett så ned temperaturen til ca. 90 grader. La låret stå i ovnen i ca. to timer.
Ved grilling brukes også sterk varme til å begynne med, så lavere temperatur i ca. to timer.
Grønnsakspakker
Til påskelammet er det fint å servere grønnsakspakker. Oppskrifta her er til fire pakker/porsjoner.
Potetene skjæres i skiver på ca. 0,5 cm. Grønnsakene strimles som grove fyrstikker. Grønnsakene og potetene skal pakkes inn i aluminiumsfolie. (40 x 40 cm). Bruk dobbelt lag med folie. I pakken legges først smør, så potetskiver og grønnsaker. Krydre med salt, pepper og litt karri.
Legges på grillen i ca. 15 minutter til grønnsakene er «al dente». Det vil si at de er myke nok til å spises, men skal fortsatt ha litt tyggemotstand.
Oppskrift er hentet fra her.