Visste du at du nærmest kan fikse ALT til dine sportslidenskaper hos Sport 1 på CC Hamar? Vi har fått innblikk i en enorm ekspertise og lidenskap for gode sportsopplevelser.

I tillegg til et stort utvalg innen tekstil, sko og utstyr har Sport 1 eget verksted innerst i butikken. Her kan du fikse omtrent alt, og det de ikke fikser selv – det ordnes herfra uansett.

Sport 1 finner de riktige skiene for deg og klargjør de til bruk.

Langrenn

For å få den gode skiopplevelsen er det viktig med gode ski, som er riktige for nettopp deg. Spennet, ski tilpasset egen vekt, er avgjørende. Har skien feil spenn blir det ofte bakglatt, eller rett og slett dårlig gli.

– Dette er veldig viktig for oss når vi selger ski. Har vi ikke ski tilpasset kundens vekt, bestiller vi – kunden skal ha HELT perfekte ski, ikke bare nesten, forteller Jardar.

Videre innover i verkstedet står det langrennski stablet på rekke og rad, og Jardar er i gang med å preppe et par felleski for årets sesong. Det renses, impregneres og glides til den store gullmedalje. Felleski er nemlig ikke helt vedlikeholdsfritt.

– Rense og impregnere fellen er viktig. Er ikke fellen impregnert, suger den til seg vann og du får snøkladder under skiene, noe som er greit irriterende. Forteller han.

Må ikke alltid kjøpe nytt, man kommer langt med vedlikehold.

– Omtrent alt kan repareres! Har du felleski hvor fellen er sliten eller ødelagt, kan vi sette på ny for deg. Samme gjeler riper og skader i sålen på skiene, det kan fikses. Stikk innom, og vi hjelper deg!

Sport 1 har stort utvalg innen slalåmski og utstyr

Slalåm

Utenom et stort utvalg av slalåmski og tilbehør, kan du også få tilpasset slalåmskoene hos Sport 1.

– Slalåm sko skal aldri være vonde! Mange har utfordringer med føttene, f.eks hallux valgus, som gjør skotøy til en utfordring og da særlig stive slalåm sko. Vi får tilpasset slalåm skoene dine i butikk slik at de omslutter foten din perfekt.

Jardar nevner også at han personlig kan gå god for utvalget av slalåm ski i butikken. Han har nemlig kjørt på, og testet dem alle selv.

Sykkel

Selv om det ikke alltid er «sykkelsesong» er det fullt sykkelverksted hos Sport 1 året rundt. Og mulig å kjøpe sykler selv om de ikke står utstilt i butikken. Flere og flere prøver seg også som syklister på vinterstid, noe Hamar Kommune oppfordrer til. Hamar Kommune har satt i gang en kampanje, «Pigg med pigg», hvor de sponser et piggdekk (inntil 1000,-), skifte av dekket og en enkel vintersjekk av sykkelen, slik at sykkelen er klar for vinteren.

– Du må selv betale det andre dekket, samt slitedelene du blir anbefalt å bytte – men dette er jo en kjempe deal!, sier Mathias, som forteller at han setter på mange piggdekk om dagen på grunn av dette.

Les mer om Hamar Kommune «Pigg med pigg» her.