Lite slår en fargerik Pavlovakake til den store festdagen. Kun fantasien setter grenser for hvordan kaken skal se ut. Friske bær og annen pynt i lekre farger gjør denne kaken til en 10/10 suksess.
Pavlova er oppkalt etter den russiske ballettdanserinnen Anna Pavlova. Pavlovakaken er florlett, sprø og smelter i munnen. En suksess i hvert selskap og er en 17. mai-kake som er enkel å lage. Med denne oppskriften får du et perfekt resultat hver gang.
Marengsbunn:
- 4 stk. eggehvite
- 0,25 ts salt
- 250 g sukker
- 2 ts maisenna
- 1 ts hvitvinseddik eller bringebæreddik
Eggekrem:
- 4 stk. eggeplomme
- 3 dl melk
- 0,5 dl sukker
- 1 ss maisenna
- 3 stk. gelatinplater
- 3 dl kremfløte
Pynt:
- 400 g jordbær
- 125 g friske bringebær
- 125 g friske bjørnebær
- 125 g friske blåbær
Oppskrift er hentet fra Matprat.no
