Krutt espressobar ble etablert i 2006, med med fokus på å gjøre Gjøvik hekta på gode kaffeopplevelser. Kaffebaren er en lokaldrevet gründerbedrift, og eid av kaffebrenneriet LIPPE AS. 

Vi på Krutt digger kvalitetskaffe og te, og perfeksjonerer kaffen din ned til minste detalj. Vi selger og serverer spesialkaffe brent av kaffebrennerier i verdensklasse, som f.eks Lippe og Tim Wendelboe. Vi har iskaffe, matcha latte, og deilig håndbrygget kaffe. Du vil alltid finne et rikelig utvalg av spesialkaffe i salgshyllene våre, i tillegg til bryggeutstyr, te og tilbehør. 

«Det er lov å kose seg litt!» Dette er slagordet til Kjelstad bakeri på Toten. Vi er selvsagt helt enig i dette, derfor får vi ferske bakevarer direkte fra bakeriet hver dag. I tillegg får vi deilig brød fra Karlsson Brødbakst, og baker hjemmelagde scones selv. Vi serverer varm mat i form av toast m/tilbehør.
Tips: Toast med pesto, kyllingpastrami og aioli, eller foccacia med prosciutto, mozzarella og pesto.

Hva er spesialkaffe? 

Spesialkaffe er et uttrykk som beskriver kaffe av «gourmet»-, «topp»- eller «premium»-kvalitet. Det ble for første gang brukt i 1974 i Erna Knutsens artikkel i bladet Tea & Coffee Trade Journal. Knutsen brukte det for å beskrive kaffebønner med den beste smaken som er produsert i spesifikke mikroklima.

Ifølge organisasjonen Specialty Coffee Association of America (SCAA), er spesialkaffe kaffe som får 80 poeng eller mer på en skala fra 0 til 100. Spesialkaffe dyrkes i spesielle og ideelle klimaer, og er distinkt på smak på grunn av sitt komplette smaksbilde i koppen, og på grunn av få eller ingen defekter. De unike luktene og kaffene er et resultat av spesielle karakteristika og kompleksiteten i jordsmonnet der kaffen er produsert. Samtidig er det å dyrke spesialkaffe et stykke håndverk. Krutt er opptatt av bærekraft og sporbarhet til råvarer, og dette garanterer vår spesialkaffe.

Velkommen til en god kaffeopplevelse hos oss på Krutt Espressobar!