Krutt espressobar ble etablert i 2006 med med fokus på å gjøre Gjøvik hekta på gode kaffeopplevelser. Kaffebaren er en lokaldrevet gründerbedrift og del-eiet av kaffebrenneriet LIPPE AS. 

Vi på Krutt digger kvalitetskaffe og te, og perfeksjonerer kaffen din ned til minste detalj. Vi selger og serverer spesialkaffe brent av kaffebrennerier i verdensklasse, som f.eks Tim Wendelboe og Lippe. Du vil alltid finne et rikelig utvalg av spesialkaffe i salgshyllene våre, i tillegg til bryggeutstyr, te og tilbehør. 

«Det er lov å kose seg litt!» Dette er slagordet til Kjelstad bakeri på toten. Vi er selvsagt helt enig i dette, derfor får vi ferske bakevarer direkte fra bakeriet hver dag. Vi serverer også varm mat i form av toast m/tilbehør. Tips : Toast med Italiensk salami, pesto, mozarella og tomat. 

Hva er spesialkaffe? 

Spesialkaffe er et uttrykk som beskriver kaffe av «gourmet»-, «topp»- eller «premium»-kvalitet. Det ble for første gang brukt i 1974 i Erna Knutsens artikkel i bladet Tea & Coffee Trade Journal. Knutsen brukte det for å beskrive kaffebønner med den beste smaken som er produsert i spesifikke mikroklima.

Ifølge organisasjonen Specialty Coffee Association of America (SCAA), er spesialkaffe kaffe som får 80 poeng eller mer på en skala fra 0 til 100. Spesialkaffe dyrkes i spesielle og ideelle klimaer, og er distinkt på smak på grunn av sitt komplette smaksbilde i koppen, og på grunn av få eller ingen defekter. De unike luktene og kaffene er et resulat av spesielle karakteristika og kompleksiteten i jordsmonnet der kaffen er produsert. Samtidig er det å dyrke spesialkaffe et stykke håndverk.

Velkommen til en god kaffeopplevelse!