Ny på skolen for aller første gang? Eller skal du begynne i 5.klasse og trenger større sekk og pennal med plass til mer? Vi gir deg tips om hva som kan være greit å ha i skolehverdagen.

Hva trenger du til skolestart?

Skolesekk

En god skolesekk bør ikke henge over skuldrene eller nedenfor rumpa. Sekken bør ha remmer som kan reguleres, slik at det blir enklere å få sekken til å sitte tett inntil ryggen. For eksempel i førsteklasse trenger barnet kanskje kun ha med seg matboksen? Det er mange ting å tenke på, så spør våre flinke butikkansatte om tips og råd. Sjekk utvalget av skolesekker her!

Utstyr til skolestart fra CC Gjøvik

Pennal

Et pennal er viktig å ha i skolesekken – i våre butikker finner du stort utvalg av mange ulike typer. Mange av de tingene du trenger, som viskelær, lim og saks finner ofte allerede i klasserommet. Vi anbefaler derfor å kjøpe et posepennal til skolebruk og et større pennal til hjemmebruk som inneholder alt du trenger til leksene.

Bokbind

Når det gjelder bokbind til skolebøkene, finnes det mange valgmuligheter. Gjennomsiktig plastbind, bokbind i stretch-stoff eller mønstret beskyttelsespapir. Velg din favoritt. Hvis alle bøkene har likt bokbind kan de være vanskelig å kjenne igjen – et godt tips kan være å ha forskjellig bind og etiketter, slik at du lett kan kjenne de igjen.

Utstyr til skolestart fra CC Gjøvik

Skrivesaker

I pennalet bør det minimum være to blyanter, blyantspisser, viskelær og fargeblyanter. Kanskje du trenger en linjal? Stort utvalg i diverse skrivesaker hos Ark, Norli, Søstrene Grene, Nille og Clas Ohlson.

Matboks og drikkeflaske

Alle trenger matboks og drikkeflaske i sekken. Selv om du kanskje har skolemelk på skolen, anbefaler vi at du alltid har en drikkeflaske med i sekken alikevel. Det er lurt å velge en matboks med mange rom – dette gir mulighet for stor variasjon i mat og snacks.

Navnelapper

Det er veldig praktisk å merke alt som barnet har med seg på skolen med navnelapper – både klær og utstyr. Merk gjerne med både navn og telefonnummer.

Antrekk og skolesekker fra CC Gjøvik til skolestart

Klær og sko

Det er lurt å tenke at man trenger klær og sko som passer til mye aktivitet, klær skal kunne lekes i. Selv om det ikke er nødvendig, er det  selvfølgelig stas med helt splitter nytt antrekk til første skoledag.

Skiftetøy og sesongklær

Skolebarn skal ha ekstra skift på skolen, i tilfelle klærne blir våte eller sølete. Ha god rutine på at hvis det kommer for eksempel en våt genser hjem – send med en ny tørr genser tilbake. 
Votter, luer, skjerf, fleece/ullklær, passende skotøy, foret bukse/dress og tykke sokker er viktig å huske på mot kaldere tider.

Regntøy og støvler

Det er viktig med gode uteklær som holder barna tørre i regnvær. Her kan du handle regntøy og støvler til barna; Barnas Hus, Cubus, H&M, KappAhl, Lindex, Shoeday, Skoringen, Amundsen Sport og Name It.

Gymbag

En god gymbag å ha gym- eller svømmetøyet i er praktisk.