Å påføre selvbruning for å oppnå et jevnt og naturlig resultat kan være litt utfordrende, men med riktig teknikk kan du få et flott resultat. Her er en trinnvis guide til hvordan du påfører selvbruning best.

Forberedelse

 1. Eksfolier huden: Bruk en kroppsskrubb eller eksfolieringshanske for å fjerne døde hudceller. Dette sikrer at selvbruningen fordeler seg jevnt og ikke setter seg i tørre områder.
 2. Fukt huden: Påfør en lett fuktighetskrem spesielt på tørre områder som albuer, knær, ankler og eventuelle tørre flekker. Dette hjelper til med å forhindre at selvbruneren absorberes ujevnt.

Påføring

 1. Bruk en påføringshanske: Dette forhindrer flekker på hendene og hjelper til med å påføre produktet jevnt.
 2. Start nedenfra og opp: Begynn med bena og jobb deg oppover kroppen. Dette sikrer at du ikke bøyer deg og skaper linjer i selvbruneren mens den tørker.
 3. Påfør i sirkulære bevegelser: Påfør selvbruneren i små, sirkulære bevegelser for å få et jevnt resultat. Vær ekstra oppmerksom på å blande produktet godt på overgangene mellom forskjellige hudområder.
 4. Bruk mindre produkt på tørre områder: På tørre områder som albuer, knær og ankler, bruk mindre produkt eller en lett påføring. Du kan også blande selvbruneren med litt fuktighetskrem for å unngå at disse områdene blir for mørke.
GODE PRODUKTER: Selvbruning fra Vita. Alle disse variantene er gode å påføre, har lite lukt og gir et jevnt og naturlig resultat.

Etterpå

 1. La det tørke godt: Vent minst 10-15 minutter før du kler på deg løse klær. Unngå å svette eller komme i kontakt med vann i minst 6-8 timer etter påføring for å la fargen utvikle seg skikkelig.
 2. Unngå stramme klær: Bruk løse klær etter påføring for å unngå å gni av produktet.
 3. Dusj forsiktig: Etter den anbefalte tiden kan du ta en dusj for å skylle av overskuddsproduktet. Unngå å skrubbe huden.

Vedlikehold

 1. Fukt regelmessig: Hold huden godt fuktet for å forlenge varigheten av selvbruneren og forhindre at den flasser av ujevnt.
 2. Eksfolier lett mellom påføringer: Når du merker at fargen begynner å falme, eksfolier lett før neste påføring for å sikre en jevn overflate.

Ved å følge disse trinnene kan du oppnå en naturlig og jevn brunfarge med selvbruner. Husk å alltid lese og følge instruksjonene på produktet du bruker, da forskjellige merker kan ha spesifikke anbefalinger.

BRUN UTEN SOL: Selvbruningsvott fra H&M gjør at påføringen blir jevn og man slipper skjolder i hendene. Selvbruningen fra Bodni Sands, Sensai og Ida Warg er fra Kicks.