Fårikål står vel på menyen minst én gang i høst? Går du for den tradisjonelle varianten, eller kanskje du har lyst til å prøve noe annet – som en asiatisk variant? Hos CC Mat får du uansett alle råvarene du trenger og ikke minst god hjelp og gode råd i ferskvaredisken.
Du kan bruke både lammebog og lammestek i skiver når du skal lage fårikål. Men ferskvaresjefen anbefaler lammebog til fårikålen. Du kan også kjøpe CC Mat’s ferdigpakket «gourmet fårikål» som du finner i kjøttdisken.
Tradisjonell fårikål
(4 porsjoner)
- 1,5 kg fårikålkjøtt
- 1,5 kg hodekål
- 4 ts hel pepper
- 2 ts salt
- 3 dl vann
Slik gjør du
- Del hodekålen i båter.
- Legg kjøtt og kål lagvis i en gryte (kjøtt nederst med fettsiden ned). Strø salt og pepper mellom lagene. Pepperkornene kan eventuelt legges i en spesiell pepperholder. (Noen liker også å jevne fårikålen. Strø da litt hvetemel, ca 1-2 ss per 4 porsjoner, mellom lagene.)
- Hell på vann. Kok opp, sett på lokk og senk varmen. La fårikålen trekke til kjøttet er mørt (til det løsner fra benet), ca. 2,5 time. Serveres rykende varm med kokte poteter
Tør du å prøve deg på en litt utradisjonell variant av fårikålen? Da anbefaler vi at du prøver en astiatisk variant.
Temaer: mat