Jul og julegaver er kanskje en fjern tanke for mange nå, men om du starter julegavehandelen allerede nå, sparer du både tid og penger.

Vi har nettopp ryddet bort flip-flops og badehåndkle og kjenner på kjøligere temperaturer om morgenen. Kanskje er det årets høstmote som står øverst på ønskelista nå? Eller myke pledd, kubbelys og pjuskete putetrekk? Forståelig nok. Men, om du tenker at du gruer deg til fulle kjøpesentere i november og en fra før trang økonomi, bør du nå starte på årets julegaver 2022.

Gaver med mening

Om du starter julegavehandelen i god tid før desember, slipper du unødvendig stress og at store deler av desemberlønninga går til gaver. Starter du allerede i september, har du tid til å planlegge, slå til på kampanjer og tilbud, og kanskje blir det en mer gjennomtenkt tanke bak hver enkelt gave?

For hva er vel vanskeligere enn å stå på et kjøpesenter 10. desember med ei liste hvor det står julegaver til pappa, mormor, far, mor og mormor? Ofte blir det lite gjennomtenkte og svært dyre gaver av dårlig planlegging og spontan handling på kun noen timer.

Ønsker du å gi gaver med mening bak, bør du tenke på hva mottakeren liker og vil bli glad for. Det trenger ikke være en kostbar og voldsom gave. For besteforeldre er et krus med glassmaling laget av barnebarn det fineste i verden. Dette får du kjøpt hos blant annet Søstrene Grene på senteret. Har du ei venninne som trenger litt selvpleie i en hektisk hverdag, kan vi anbefale produktene hos Rituals. Der finner du mange serier utviklet for ulike behov, dufter og farger.

Tenk på kloden vår

Har du lyst til å gjøre julegavehandelen mer bærekraftig?


Her er våre tips:

  • Velg brukt – pass på å delta på en av våre bruktmarkeder. Her kan du finne fine skatter til en rimelig penge.
  • En opplevelse å dele. Hva med å invitere mormor med på lunsj hos Lasse Liten?
  • Et gavekort på en tjeneste. Hvem liker ikke å bli skjemt bort med hodebunnsmassasje hos Hair and There?
  • Spiselige gaver – Kjøp ingredienser til hjemmelagde sukkertøy eller fløtekarameller hos CC Mat. Pakk det inn i cellofan og vips – hyggelig og GOD gave!
Tips til en økonomisk god og stressfri julehandel

Bruk tiden godt

Første desember kommer alltid brått på de fleste av oss. Etter en travel og mørk høst hvor vi alle har mer enn nok med hverdagslige rutiner, middag på bordet og regninger, er det greit å slippe dårlig samvittighet i det 1. desember står for dør og første kalenderluke er tom.

Om du har ett eller flere barn, blir det fort dyrt om du skal kjøpe julekalender med små pakker hver dag. Derfor er vårt beste tips å følge med på tilbud hele høsten, for å så plukke med seg noen små gaver hver gang man er på senteret. Da blir ikke lommeboka tom med en gang, og man slipper stress rundt innkjøp av kalendergave siste helga i november.

Julegaver til han

CC Hamar har hele 83 butikker og et utvalg for enhver smak. Er du på utkikk etter julegave til pappa, kan vi anbefale å ta turen innom M.A.P.T hvor du finner tidsriktige klær som vil falle i smak. Eplehuset kan også by på allslags duppedingser og du finner garantert noe som faller i smak hos det mannlige kjønn.

Vic har en flott klesbutikk for blant annet herre i andre etasje. Her finner du kjente merkevarer og plagg i ypperste kvalitet. Andre butikker å nevne når det gjelder gaver til han er: M.A.P.T, Backe, Kjelsrud Herre, Striqe & Mique og Clas Ohlson. Volt åpner 6. oktober.

Se hele butikkutvalget på CC Gjøvik her.

Tips til en økonomisk god og stressfri julehandel