Det skal mye til for ikke å la seg imponere av Reier Pytte (53) og historiene han forteller igjennom Legobyggingen. 

Lego Masters har bidratt til den elleville lego-feberen i Norge. På fredager kan vi igjennom tv-skjermen drømme oss bort i den deilige verdenen lego representerer – hvor det meste er mulig og kreativiteten boltrer seg. Lego kan være lek, avkobling, moro og mestring for store og små.

Reier liker at man med lego kan være kreativ, skape, bruke hendene, kjenne på den taktile følelsen og løse ulike utfordringer langs veien til ferdig resultat.

Harry Potter Hogwart Wizard`s Chess Det som er så fint med dette er at du først bygger sjakkbrettet og alle minifigurene – deretter kan du bruke dette til å faktisk spille sjakk. | Flower Bouquet – en selvskreven kjærestegave

Mange bruker mye tid på lego i barndommen og nostalgien har ofte en stor faktor når det gjelder hvorfor lego kan ha en stor betydning også i voksenlivet. Det kan også handle om mestringsfølelse og samarbeid. 

En leke av høy kvalitet som du kan ha hele livet om du tar vare på den.

Reier anbefaler Creator lego på det varmeste, ikke bare for at han pleier å få slike sett av sine barn til jul, men for å kunne bygge opp egen lego samling. I Creator så får man mye lego for pengene, flere klosser pr. krone, 3 oppskrifter i 1 eske, dyr som bygges av klosser og ikke kommer ferdige, flere detaljer, lærer mye bygg-teknisk. Smarte kjøp!

Extra Leker: Lego City Tog, super julegave og mye for pengene

Han har selv også mye technic lego og det passer sammen med vanlig lego. Her er det bare kreativiteten og fantasien som kan sette grenser. All lego kan bygges om! Reier har selv over en halv million klosser i et eget legorom der han bor på Hamar.

Et siste tips: Bruk brikkeseperator – og ikke tenna.

Extra Leker: Ny bil til jul? | Creator 3in1 |Tog til barna – perfekt julegavetips

Vi sier som Erik Solbakken: Det er ikke lenger typisk norsk å være god, det er typisk norsk å være LEGO