CC-løpet 2024 ble en skikkelig folkefest med rekordhøye 400 deltakere som testet formen under skyfri himmel og strålende sol. Likevel var det 13-år gamle Mateo som ble dagens virkelig store helt.

I helgen ble Hamar et senter for sportslig entusiasme, familieglede og fellesskap under det årlige CC-løpet, der over 400 løpere samlet seg i strålende solskinn for å ha en aktiv lørdag. Dagen var spekket med aktiviteter, god mat og høydepunkter, men et av de mest hjertevarmende øyeblikkene var utvilsomt når 13 år gamle Mateo Solsvik Haugsrud ble trukket som vinneren av 25.000 kroner.

Familien Haugsrud løp for en god sak

For Mateo og hans familie var løpet mer enn bare en fysisk utfordring; det var også en mulighet til å støtte en god sak. Hele familien Haugsrud deltok for å støtte Ottestad IL og spesielt Mateos lillesøster og hennes lagkamerater. Da Mateo ble trukket ut som vinner av hovedpremien var det ikke bare han som kunne slippe jubelen løs, men også hele Ottestad IL.

En skikkelig festdag med maskottene og ansiktsmaling.

En dag fylt med moro for hele familien

Fra start til slutt var CC-løpet en fest av aktiviteter og glede. Familier og individuelle løpere i alle aldre deltok i årets løp. Rush hadde rigget opp trampoliner til hopping, Backstube tilbød forfriskende pauser med kaffe og bakevarer og Gelatiamo sørget for at løperne kunne kjøle seg ned med italiensk is og kaffe.

Ansiktsmaling var en hit blant de yngre deltakerne, som transformerte til alt fra sommerfugler til superhelter, noe som tilføyde en ekstra fargeklatt til festlighetene. HamKam-spillere var også til stede, og deres deltakelse ga en ekstra stjernefaktor til arrangementet. De hilste på fans, signerte drakter, og delte ut high-fives, noe som skapte minneverdige øyeblikk for mange av de fremmøtte.

Fønix-gjengen på CC-løpet 2024
Fønix er med som arrangør av CC-løpet og arrangerte mange konkurranser for de rekordmange fremmøtte.

God stemning og gratis godbiter

Ingen gikk tomhendt hjem fra løpet. Alle deltakerne mottok goodiebags, og det var rikelig med gratis boller og vann for å holde energien oppe gjennom dagen. Ved målstreken ventet det medaljer på hver deltaker, ikke bare som en påminnelse om deres prestasjon, men også som et symbol på at man hadde gjennomført og investert i fysisk aktivitet.

Under CC-løpet var det masse som skjedde – alt fra salg av gelato, ansiktsmaling og barneprodukter.

Bli med neste år

Med en så vellykket gjennomføring av CC-løpet i år, er det ingen tvil om at neste års arrangement vil være like spennende, om ikke mer. Arrangementet på Hamar viser hvordan fysiskaktivitet kan bringe mennesker sammen, både for personlige utfordringer og for å støtte hverandre. Med løftet om mer moro, flere aktiviteter og utallige muligheter til å bidra til en god sak, er CC-løpet en begivenhet du ikke vil gå glipp av. Så hvorfor ikke merke kalenderen for neste år allerede nå?