Hanne Simonsen vil gjerne ha selskap av flere kvinner på jakt. Det er ingen grunn til at jakt skal være forbeholdt menn. Kan du tenke deg å ta jegerprøven?

Via Instagramkontoen Norwegiantrio viser Hanne og hennes samboer, Joakim Lindstad, gleden av et liv ute i naturen sammen med barna.

Gjennom oppveksten har Hanne vært mye ute i skog og fjell og har alltid følt en stor tilknytning til naturen. Hun forteller at det er en egen ro der ute, og ønsket om å heletiden komme enda mer nær naturen har alltid vært til stede. Det var slik hun bestemte seg for å begynne å jakte med sin familie – nettopp for å få et enda tettere bånd med den råe naturen vi har rundt oss. Frilufts- og ekstremsportlinja på Elverum folkehøgskole var et naturlig valg for henne etter videregående. Der fikk hun prøve aktiviteter som sledekjøring, surfing, kiting, juvhopping.

Nå jobber Hanne som innholdsprodusent for CC Hamar. Hun har bakgrunn som miljøpedagog der hun tok med seg barn ut i naturen og brukte den som læringsarena. Hun er også talsperson i media for kvinner i NJFF Norge, sitter i styret for kvinnelige jegere. Det hele toppes med flere ambassadør- kontrakter innen friluftslivet.

Familien på fire har har ryggsekken full av uforglemmelige opplevelser fra jakt, fiske og friluftslivet.

Norwegiantrio

Via Instagramkontoen Norwegiantrio viser Hanne og hennes samboer, Joakim Lindstad, gleden av et liv ute i naturen sammen med barna. Da får hun kombinere naturlivet med fotografering, som også er en fritidsinteresse.

– Ønsket er å være ekte på Instagram, sier Hanne. Vi er tett på naturen, så tett at vi høster av naturens goder gjennom jakt, fiske og høstingsbasert friluftsliv, fortsetter hun.
– Det er mange i dag som setter begrensninger for hva de kan få til, men vi ønsker å få frem at alt er mulig. Familien på fire har har ryggsekken full av uforglemmelige opplevelser fra jakt, fiske og friluftslivet.

Familie og friluftsliv

Hanne mener at det å få barn ikke setter noen stopper for deg som jeger eller fisker. En fanesak hun spesielt ønsker å formidle til alle kvinner. Begge barna har vært med Hanne ut på tur helt fra starten av. Robin (3) var med på sin første telttur når han bare var noen dager gammel og Dennis (7) har også vært nær naturen fra første stund, mye mer enn normalen. Han er allerede blitt en erfaren friluftsgutt, som har naturen i ryggraden.

– Gjennom omgivelsene og inntrykk fra den dyrebare naturen skal ryggsekken til våre barn være fylt med erfaringer, robusthet, kjærlighet til naturen, kroppsbeherskelse og en masse mer!
– Jeg heier på alle som inkluderer barna i både jakt, fiske og friluftsliv. Den virkelige verden er der ute og det er noe vi prøver å formidle, forteller Hanne.
– Vi ønsker å dele jakt- og fiskeglede sammen som familie. Det er ikke lenger bare far som skal ut å jakte alene. Gjennom jakt og fiskeopplevelser knytter vi verdifulle bånd som familie, sier hun.

Robin (3) var med på sin første telttur når han bare var noen dager gammel.
Begge barna har vært med Hanne ut på tur helt fra starten av.

Vil ha flere kvinner ut på jakt

Hanne vil gjerne ha selskap av flere kvinner på jakt. Hun forteller at det er et helt spesielt miljø som man ikke kan forstå før man selv har prøvd. Kunnskap og erfaringer deles. Det er rom for å spørre om alt, for i dette miljøet skal man føle seg trygg og inkludert.
– Kvinner må ta sin plass miljøet som tradisjonelt er svært mannsdominert. De siste årene har kvinner for alvor begynt å gjøre seg gjeldende i jakt og fiske, men også høstingsbasert friluftsliv, sier hun. Det må vi fortsette med.

Hanne vil gjerne ha selskap av flere kvinner på jakt.

Norges Jeger- og Fiskerforbund

Som jeger eller fisker blir veien til mens man går, men med stor hjelp på veien. Norges Jeger- og Fiskerforbund sørger for at alle inkluderes, det finnes mange kurs å delta på for å utvide horisonten og tilegne seg kunnskap og erfaringer.  Det første steget inn i en unik verden. Ta jegerprøven!

– Jeg fulgte drømmen! Det er jeg glad for at jeg gjorde, sier Hanne

Følg drømmen

– Jeg fulgte drømmen! Det er jeg glad for at jeg gjorde! Jeg håper inderlig flere damer gjør det samme. Vi kommer til å ta hver og en godt imot, det kan jeg love, sier Hanne.

Lyst på vårinspirasjon? Les vårt vårmagasin her!