I den åpne, lyse Life-butikken i første etasje på CC Gjøvik finner du både helse og velvære. Med 14 års erfaring i bransjen har butikksjef Kari Bratvold dedikert seg til å veilede og inspirere kundene til en sunnere livsstil.

Tekst og foto: Vibeke Lindstad Degn-Pettersen

Hos Life handler mye om forebygging og kunnskapsrik veiledning. Lifes kunder er gjerne folk som er bevisste på betydningen av forebygging. De snakker med venner og familie om helse, og de er informerte om de nyeste trendene og metodene i helse- og velværesektoren.

Sannheten

– Det er en jungel av helseprodukter og masse aggressiv mar­keds­føring på sosiale medier, så det blir stadig vanskeligere å skille fakta fra fiksjon, sier Kari. Både hun og de andre ansatte legger stor vekt på å tydeliggjøre hva som er sant og realistisk når det gjelder helse og velvære.
For å kunne gi gode råd som er forankret i kunnskap, har hun deltatt på utallige kurs. I tillegg har hun lang erfaring.
– Jeg er utrolig opptatt av helse og hvordan vi kan ta bedre vare på oss selv.

Life på CC Gjøvik
Det er mye velvære og mange smarte produkter i hyllene hos Life.
Life på CC Gjøvik

Vinteren kommer

På denne tiden av året merker Kari at kundene er mer oppmerksomme på vinterens påvirkning på helsen.
– Mange kjenner på at vinteren kan være krevende for formen. Da anbefaler vi for eksempel at de sørger for å ha tilstrekkelige mengder av de vanlige vitaminene og mineralene som hjelper kroppen med å takle den kalde årstiden, sier hun.
Kari fremhever også viktigheten av å tilpasse hudpleien etter sesongen.
– Vi har helt forskjellige behov om vinteren enn om sommeren, forklarer hun og viser frem butikkens store utvalg hudpleieprodukter. Men det viktigste for å ivareta huden er ikke bare det du smører på deg, men også hva du gir kroppen gjennom essensielle fettsyrer.

Velværebutikk

Life tilbyr så mye mer enn helsekostprodukter, som miljøvennlige vaskemidler til de som ønsker å redusere bruken av kjemikalier. Butikken er også et sted for ren nytelse. En hel vegg er viet deilige tevarianter, og butikken bugner av varme hveteputer, fotruller, drikkeflasker, saueskinnsvotter, bambussokker og godteri laget av rene råvarer – alt for å ivareta den helhetlige helsen.