Biene våre på taket har jobbet ivrig i hele sommer og nå er honningen klar. Vi har høstet, lagret og smakt, og nå kan du kjøpe denne kortreiste honningen på CC. Vi gleder oss – gjør du?

Visste du at 30 % av all maten vi spiser er helt avhengig av pollinering? De siste årene har biedød fått mer og mer oppmerksomhet, med god grunn. Bare i Norge har 15 ulike biearter blitt utryddet de siste tiårene. CC har siden 2021 har CC hatt bikuber på taket av senteret – ikke bare for å rette fokus mot problematikken, men også i et forsøk på å snu denne trenden.

Birøkter titter jevnlig til biene og sørger for at de alltid har optimale forhold.

Hele sommeren har nærmere 200.000 bier flydd fritt til hager og parker i nærområdet for å samle nektar og pollen. Biene bidrar da til bedre bestøving av blomstene i nærområdet, som igjen bidrar til fler frø som kan spire til neste år.

Nesten 100 kg honning

Gjennom denne fadderordningen ønsker CC Hamar å bidra til en frodigere og grønnere by, rette fokuset mot disse nyttedyrene og hvor verdifulle de er. Siden 2021 har vi hatt ett samarbeid med birøkter MrBee, Jon Anders Stalsberg.

Nå har biene jobbet gjennom hele sommeren som igjen har resultert i nesten 100 kg superlokal honning. Honningen er nå ferdig slynget, lagret på kjøla og tappet på glass.

Her får du kjøpt superlokal honning

Den lyse, herlige sommerhonningen får du nå kjøpt for 100 kroner per glass og den vil bli solgt i Informasjonen på CC Gjøvik. Pass på å sikre deg ett av glassene – disse går raskt.

Du kan betale med VIPPS på nummer 136965.

Temaer: ,