Skolebrød har vært en en norsk favoritt i årevis! Den delikate søtsaken av en myk bolle fylt med deilig vaniljekrem, toppet med søt, hvit glasur og kokosstrø. Unn deg noe ekstra godt i dag – bak skolebrødene selv med Gunhild Næss sin oppskrift eller kom en tur på CC og kjøp de sammen med en deilig kopp kaffe i kafeen.

Ingredienser til Gunhild Næss sine skolebrød
Deigen til skolebrødene er klar, så da er det bare å sette i gang.

Dette trenger du til verdens diggeste skolebrød:

  • 6 dl melk
  • 1 kg hvetemel
  • 1 ts salt
  • 3 ts kardemomme
  • 50 g gjær
  • 150 g smør
  • Vaniljekrem
  • Melisglasur
  • Kokosmasse
Skolebrød hever
Skolebrødene skal heve i flere omganger.

Slik gjør du:

Bruk romtempererte råvarer.

Varm melken til 37 grader og smelt smøret i melken. Ha alt det tørre og gjæren i en bakebolle, og bland det litt. Tilsett melken med det smeltete smøret.

Elt deigen på sakte fart i 4 min. Øk hastigheten til middels, og elt 8 minutter til.

Dekk til deigen og la den hvile i ca. 1 time.

Ta deigen ut av bakebollen og lag ei lang pølse. Denne deler du opp i passe biter og lager boller av. La bollene hvile på benken i ca 30 minutter.

Klem bollene flate og ha på vaniljekrem i midten. La de etterheve til dobbel størrelse.

Stekes på 200 grader i 8 – 10 minutter. Ha på melisglasur når de er blitt kalde og dypp de i kokos.

Skolebrød før og etter de er duppet melis og kokos
Ha på melisglasur og kokos og KOS DEG.