Skolebrød har vært en en norsk favoritt i årevis! Den delikate søtsaken av en myk bolle fylt med deilig vaniljekrem, toppet med søt, hvit glasur og kokosstrø. Unn deg noe ekstra godt i dag – bak skolebrødene selv med Gunhild Næss sin oppskrift eller kom en tur på CC og kjøp de sammen med en deilig kopp kaffe i kafeen.
Dette trenger du til verdens diggeste skolebrød:
- 6 dl melk
- 1 kg hvetemel
- 1 ts salt
- 3 ts kardemomme
- 50 g gjær
- 150 g smør
- Vaniljekrem
- Melisglasur
- Kokosmasse
Slik gjør du:
Bruk romtempererte råvarer.
Varm melken til 37 grader og smelt smøret i melken. Ha alt det tørre og gjæren i en bakebolle, og bland det litt. Tilsett melken med det smeltete smøret.
Elt deigen på sakte fart i 4 min. Øk hastigheten til middels, og elt 8 minutter til.
Dekk til deigen og la den hvile i ca. 1 time.
Ta deigen ut av bakebollen og lag ei lang pølse. Denne deler du opp i passe biter og lager boller av. La bollene hvile på benken i ca 30 minutter.
Klem bollene flate og ha på vaniljekrem i midten. La de etterheve til dobbel størrelse.
Stekes på 200 grader i 8 – 10 minutter. Ha på melisglasur når de er blitt kalde og dypp de i kokos.