Hvordan bidrar du og vi til et mer bærekraftig samfunn? I tillegg til å ha mulighet til å leie produkter og ta gode og bærekraftige valg når du handler hos oss, er det viktig at du har mulighet til å ta vare på produktene du eier og at varene får et liv videre etter de er ferdigbrukt hos deg. Under finner du oversikt over butikker som tilbyr alt fra utleie til gjenbruk og tilpasning av plagg.

Dressmann på CC Gjøvik har skreddertjenester
Dressmann er en av butikkene som hjelper deg med tilpasning og justering av plagg.

Tilpasning og søm i butikk

Flere av butikkene på senteret tilbyr tilpasning og søm i butikk. Dressmann er en av butikkene som hjelper deg med å for eksempel legge opp bukser og ermer. Her kan du ta med deg buksene dine og få hjelp til å for eksempel legge opp en bukse med nåler, før plagget sendes videre til skredder som syr opp og justerer der det trengs.

Hos Clas Ohlson på CC Gjøvik kan du leie verktøy
Hos Clas Ohlson kan du leie verktøy. For eksempel en tepperenser trenger du gjerne ikke mer enn én gang i året. Da kan det være en god idé å leie.

Utlån av verktøy hos Clas Ohlson

Å kjøpe verktøy som blir liggende i boden og ikke blir brukt er ikke spesielt bærekraftig, derfor tilbyr Clas Ohlson utleie av verktøy. Her er det lurt med litt planlegging for å være sikker på at verktøyet er ledig når du trenger det. Gå inn på utleiehosclas.no og reserver!

Hos Rituals på CC Gjøvik får du refills på mange produkter
Rituals planter et tre for hvert refillprodukt du kjøper.

Kjøp produkter med refill-muligheter!

Hos Rituals får du både hudpleieprodukter, duftpinner og håndsåpe i refillflasker. Dessuten, for hver refillflaske som kjøpes, planter Rituals et tre og bidrar med enda litt mer ansvar for miljøet i verden.

Du får også refillprodukter hos CC mat og Vita.

Vedlikehold og stell av klokker og smykker

Bjørklund tilbyr vedlikehold, batteribytte og stell av klokker og smykker. Her kan du også for eksempel kjøpe nye reimer til klokken.

Hos Kid på CC Gjøvik kan du levere inn interiørtekstiler
Kid tar imot brukte interiørtekstiler.

Levere inn brukte tekstiler

Hos M&M og Kid kan du levere inn brukte tekstiler. Kid tar imot brukte interiørtekstiler og H&M tar imot begge deler. Hos H&M får du i tillegg en rabattkupong når du leverer inn brukte klær. Denne kan du kan bruke ved ditt neste kjøp. Du finner mer informasjon om resirkuleringsordningene på nettsidene til butikkene.

Hos Teknikmagasinet kan du kjøpe brukte telefoner, de reparere også telefoner.
Har du en knust skjerm, et dårlig batter eller dårlig ytelse på telefonen, fikser Teknikmagasinet dette.

Kjøp brukte telefoner, iPader, AirPods og Applewatch

Hos Teknikmagasinet kan du kjøpe brukte telefoner, iPader, AirPods og AppleWatch. Du får også reparert telefonen din hos Teknikmagasinet. Har du en knust skjerm, et dårlig batter eller dårlig ytelse på telefonen, fikser de dette. Det kan også være lurt å ta en rens av høyttalerne innimellom, hvis lyden begynner å blir dårlig.

Gjenbruksmarked på CC Gjøvik
Let etter skatter på Gjenbruksmarkedet til CC Gjøvik.

Kjøp brukte klær

CC arrangerer gjenbruksdag på senteret en gang i måneden. Da har du muligheten til å gjøre gode bruktkupp fra bodene vi setter ut i fellesarealene.