Litt tomt og trist i hjemmet? Fyll opp med grønne planter! Grønne planter er dekorativt, trendy, bedrer inneklimaet og gjør noe med humøret vårt. Men hvordan tar vi vare på disse grønne herlighetene?

Grønne planter fra Mester Grønn

Vanning

Vann jevnlig, men la planten tørke mellom hver vanning. Grønne planter liker også godt å bli dusjet. TIPS: Dusj plantene med en sprayflaske. Fyll vann i en sprayflaske og tilsett et par dråper grønnsåpe. Grønnsåpe renser planten og hjelper den å holde seg grønn og frisk. Spray over planten med grønnsåpevann innimellom. Har du ikke sprayflaske kan du fint sette plantene inn i dusjen og dusje over plantene med svakt trykk. Har du planter med store blader kan du også bruke en fuktig klut til å tørke over bladene.

Sollys og plassering

Grønne planter trives best på lyse steder på vinteren, og unna det direkte sollyset på sommeren. På sommeren er solen sterk og planten har lett for å bli «stekt». På vinteren er ikke solen like sterk og gir gode forhold for planten.

Grønne planter fra Mester Grønn

Gjødsling og omplanting

På vinteren holder det å gjødsle innimellom, et par ganger i løpet av halvåret. Fra mars til oktober trives grønne planter godt med gjødsling to ganger i mnd. Dette er også tiden det kan være fint med omplanting. Altså plante over i en større potte med ny fersk jord. 

Slik gjør du det:

  • Trekk planten forsiktig ut av den gamle potten, unngå å skade røttene.
  • Ta bort så mye som mulig av den gamle jorden rundt røttene, og fjern evt. døde røtter.
  • Legg et lag med leca-kuler i bunnen på den nye potten. Leca-kuler drenerer overflødig vann, og hindrer røttene fra å stå i vann.
  • Oppå leca-kulene legger du et lag med filt eller tøy. Dette er for å hindre at jorden tetter igjen mellom kulene.
  • Fyll på litt blomsterjord. Ikke bruk plantejord/hagejord. Blomsterjorden inneholder all den næring plantene trenger for å få en god start. OBS: Du må alltid bruke ny jord når du skal potte om plantene dine. Gammel jord er næringsfattig og kan inneholde skadedyr og sykdommer.
  • Sett planten ned i den nye potten. Fyll på jord, rundt og på toppen. Trykk alt godt sammen.
  • Gjennomvann jorden grundig.
  • Plasser den nyompottede planten på et lunt sted som er skjermet for direkte sol.
  • Når planten er kommet i god vekst igjen, tilfører du en passe dose gjødsel.

De ansatte hos Mester Grønn står klare for å gi deg tips og triks for å lykkes med dine planter. Lykke til!