I denne saken finner du ut hvilke planter som tåler å stå ute nå, og hvilke potter som er fine og kombinere med hverandre.

TUSENFRYD: Tusenfryd er en liten, yndig flerårig plante som kan være flott i ytterkanten av en krukkebeplantning. Tusenfryd er en enkel plante som ikke trenger mye stell, men hvis du omplanter og deler planten årlig, vil du få en mer frodig og herdig plante.

Det er vår i luften og det klør i fingrene etter å pynte opp ute i krukker og kar etter en lang vinter. Ingenting er hyggeligere enn en blomstrende velkomst ved inngangspartiet. Men pass på – nattefrosten har ennå ikke sluppet taket, så det er viktig å velge vårblomster som tåler noen kuldegrader.

Viola, påskeliljer og andre løkblomster, tusenfryd, juleroser (Hellborus) og vårlyng er noen tøffinger og er de eneste blomstene som tåler noen kuldegrader. Plantene tåler godt vårens skiftende temperatur, til og med ned til -5°C, avhengig av hvor godt de er herdet. Å være herdet innebærer hvor lenge de har fått stå ute i lav temperatur i forkant.

INNGANGSPARTI: Pynt et pent inngangsparti med vårblomster som tåler noen kuldegrader.


Plant vårblomster i krukker og kurver

Det kan være lurt å plante vårblomstene i kurver og krukker som det er lett å flytte på. Ved ekstra kalde netter eller kuldeperioder kan krukken bæres inn eller settes mot en lunere vegg. Du kan også dekke blomstene med et tynt fleecepledd eller et håndkle. Selv om plantene kan virke litt slått ut etter en frostnatt eller to, vil de snart reise seg igjen. Blir det frostnetter over en lengre periode, setter plantene stor pris på å få lov til å komme inn til et lunt sted for å varme seg litt.

VÅRBLOMSTER: Krokus og perleblomst (muscari) er sikre vårtegn.
KRUKKER: Tøff opp sukkersøte blomster med grove krukker.
LILLA: Hortensia og viola.
GRØNT: på uteplassen gjør noe med hele utemiljøet.
MYK OPP: Tre og rotting myker opp harde og tøffe krukker.
LAVENDEL: Tåler mye og er pene i rottingkurver.

Noe tekst og bilder hentet fra Mestergrønn.no