Beveg deg utenfor preparerte løyper og opplev den rå norske naturen fra et helt nytt perspektiv. Truger er en flott måte å oppleve naturen på.  Vi gir deg tips til hva du bør tenke på når du skal kjøpe truger.  

Slik går du på truger 

Enten du bare skal ut på tur i snøen, ut på ski eller på jakt, så er truger utrolig praktisk. De er enkle i bruk og passer for så å si alle. Det er en kjempefordel å bruke staver når du går på truger, bruk de aktivt på samme måte som du ville gjort hvis du gikk på langrennsski. Du kan bruke helt vanlige staver, men det perfekte er teleskopstaver med snøtrinse. 

 
Det blir fort tungt å gå med truger, så hold et tempo som passer deg. Ta korte steg hvis det er bratt og er det mye løssnø kan du gå med fiskeben. Hold tyngdepunktet bak deg når du går i nedoverbakke. 

Dette bør du tenke på når skal kjøpe truger 

Trugen bør være i et lett materiale som aluminium eller plast. Kjøp store truger om du skal gå lenge i dyp snø og med litt oppakning på ryggen. Mindre truger holder som regel til korte turer.  

Kroppsvekt spiller en rolle når det kommer til størrelsen på trugen, om du går på snøen eller synker ned. En god truge koster litt mer, men her får du gode råd fra våre sportsbutikker når det kommer til hva du bør velge til din bruk. 

Riktig truger er ikke nok 

Bekledning er alltid viktig når man skal ut i den norske vinteren. Kle deg likt som om du skulle på tur på beina eller på ski. En god huskeregel er å følge trelagsprinsippet. Lag 1 fukttransporterende ull- eller superundertøy, lag 2 ull eller fleece, lag 3 skalljakke som beskytter mot elementer som snø, regn og vind.  

Les mer om trelagsprinsippet her!

På beina kan du bruke lette fjellstøvler eller andre sko som du bruker for å gå når det er kaldt. Det er en stor fordel med gode gamasjer. Gamasjene bør være vanntette og gå helt opp til knærne