Nå finner du årets skrei i fiskedisken hos CC Mat. Hva med skrei, lever og rogn til middag – et sunt måltid proppfullt av omega 3-fettsyrer. Under gir CC Mat deg noen tips til hvordan du trekker skreien.
Slik trekker du Skrei
Du trenger godt saltet vann – beregn om lag en ½ dl salt per liter vann. Vannet skal smake ordentlig saltvann, dette gjør at skreien blir både smaksrik og fast. Skreien skal opp av kokevannet så fort den er ferdig slik at den ikke blir for salt. Det kan være lurt å gjøre klart tilbehøret før du koker fisken.
- Legg fisken i lettsaltet vann som ligger like under kokepunktet. Du kan trekke skreifilet eller skiver av hel skrei.
- Skreien skal trekke i ca. 5-10 minutter.
- La skreien trekke til den flaker seg når du tar på den. Løft opp skreien av vannet med en hulløse.
- Lag gjerne klart tilbehøret på forhånd og server umiddelbart.
Rognen trenger en koketid på ca. 20-30 minutter. Vask den godt og pakk den stramt inn i plastfolie, bruk folie som tåler koking – har du ikke det kan du bruke matpapir. Legg den i kokende vann tilsatt 1 spiseskje salt, la den trekke på svak varme.
Rens leveren og del den i små terninger. Legg leveren i en kjele og øs over litt av kokekraften fra fisken. Tilsett pepperkorn, 1 spiseskje 7% eddik og litt snittet gressløk. Kok forsiktig opp og la leveren trekke i 2-3 minutter.